Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1x
1
5 1 Lehké ovocné řezy 5 1
Autor:

Lehké ovocné řezy

Střední
Korpus
Vejce 6 ks
Hladká mouka 180 g
Cukr krupice 150 g
Rostlinný olej 40 ml
Prášek do pečiva 1/2 
Náplň
Zakysaná smetana 2 ks
Šlehačka 1 ks
Vanilkový cukr 2 balíček
Poleva
Broskvový kompot  
Želatina plátková 1 balíček
Lehké ovocné řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Korpus: Ušleháme vejce s cukrem, ručně vmícháme mouku s práškem a olej. Vše nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 C cca 30 minut.

Náplň: Ušleháme šlehačku. Kysané smetany smícháme s vanilkovými cukry a přidáme ke šlehačce.

Poleva: Broskve nakrájíme na plátky. Šťávu z broskví použijeme na želatinu, kterou uděláme dle návodu na balení (případné potřebné množství dolejeme vodou). Vychladlý korpus potřeme rovnoměrně náplní. Na ni naskládáme plátky broskví a vše polijeme hotovou želatinou. Necháme vychladnout v lednici. Při servírování můžeme řezy ozdobit šlehačkou. V případě, že použijeme čerstvé ovoce, uvaříme želatinu z čisté vody.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Lehké ovocné řezy

Komentáře

  1. Kikina13   23.06.2014 | 13:35 | reagovat | závadný

    Skvělý dortik, všem moc chutná, peču pravidelně.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu
Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor! Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor!
Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web