Lahodný roládový moučník

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na roládu:
    • 5
      ks vejce -žloutky+sníh z bílků
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • marmeláda -malinová,rybízová,višňová(dle chuti,na potření rolády)
    • 0,5
      kg smetanový jogurt
    • 1
      ks cukrářská želatina (např.Dr.Oetker)
    • cukr krupice -dle chuti
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme roládu:vyšleháme žloutky s cukrem do pěny,pak přidáme mouku,řádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.Po vyndání z trouby sejmeme opatrně papír,roládu pomažeme marmeládou,ihned svineme a necháme vychladnout a zvlhnout(líp se pak krájí).
2
Jogurt si osladíme a vmícháme do něj želetinu,kterou jsme připravili podle návodu na obalu.Pokud máte rádi kyselejší chuť,sladit nemusíte.
3
Šlehačku ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem.
4
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme folií nebo alobalem.Roládu pokrájíme na 16 stejně širokých plátků a polovinou vyložíme dno formy.Na vrstvu roládových plátků nalijeme jogurtové želé,na které poskládáme druhou polovinu rolády.Srovnáme do roviny a naneseme vrstvu šlehačky.Dáme chladit a ztuhnout do ledničky.
5
*Do jogurtu můžete vložit i ovoce dle vlastního výběru.
6
Varianta bez jogurtového želé:jako mezivrstvu můžete natřít ještě jednu stejně připravenou šlehačku-též výborné!
7
*Vypadá to možná složitě,ale jak příprava rolády,tak i náplní je velice jednoduchá a zvládne jí i začátečník.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Kryštofírková
    Jana Kryštofírková |

    29. 6. 2016 13:37

    Vynikající dezert. Sklidil velikánský úspěch.

  • Radka Lukášová
    Radka Lukášová |

    6. 3. 2014 08:53

    Pekla jsem ho mamině k narozeninám místo dortu, který vždy očekává. Tak aby byla jednou nějaká změna ;-) . Udělala jsem jí radost. Moučník byl moc dobrý a také moc hezký, děkuji za recept.

  • Anna
    Anna |

    26. 10. 2013 12:20

    Je výborný :-* místo marmelády jsem použila nutelu a bylo to super :-) jogurt už jsem nesladila a mlaskala si celá rodina

  • Marika
    Marika |

    4. 7. 2013 20:07

    Pardon, sbíhají sliny.

  • Marika
    Marika |

    4. 7. 2013 20:04

    Zítra se do něj pustím, už teď se mi stíhají sliny.

  • Lída
    Lída |

    25. 8. 2012 18:56

    Na to jak pěkně moučník vypadá je i docela jednoduchý. Zanedlouho máme doma velkou slávu a tak bude ještě jednou, nebo dvakrát? ;-) :-*

  • Válková
    Válková |

    7. 5. 2012 14:28

    Kdyby se nás sešlo víc jedna forma by byla málo. Po vyndání z formy drží pěkně tvar a tak se dá po vychladnutí prvního moučníku udělat hned i druhý. Recept se u nás zaručeně neztratí. :-)

  • eva
    eva |

    24. 3. 2012 14:53

    je naprosto skvělý. Mám ho v oblíbených a peču ho každou chvilku. Díky za inspiraci

  • Jeřábková Bohuslava
    Jeřábková Bohuslava |

    9. 2. 2012 19:07

    Přidávám se s kladným komentářem. Na talířku vypadá jako kdybych nad ním utopila spoustu času a přitom je to hračka. Už se těším, jak do něj v létě zakomponuji jahody, to bude něco!

  • Vránová
    Vránová |

    28. 12. 2011 13:45

    Děkuji za vyjímečný, neobvyklý a opravdu lahodný dortík. Chvala se na něj jen sypala :-* <:-) .

  • Monča Ticháčková
    Monča Ticháčková |

    18. 10. 2011 13:46

    Bohužel se po něm zaprášilo tak rychle, že jsem nestihla ani ochutnat a nečekaná návštěva dojedla to, co z moučníku zbylo a libovala si. To je pro mě ale ta největší pochvala, jakou můžu dostat, takže já děkuji za výborný recept, který v brzké době znovu udělám.

  • Wendy
    Wendy |

    7. 9. 2011 12:02

    Posílám velkou pochvalu, je dokonalý!

  • ¨Jarka O.
    ¨Jarka O. |

    31. 8. 2011 17:09

    Zdravím Jirku :-P :-* Koukám, zase jedna krása, to abych náhodou nezhubla :-S :-[ :-D ...už si to tisknu ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 8. 2011 20:13

    ...Q, to záleží na tom, co máte raději, já dělal z půl kila jogurtu a jedné šlehačky navrch..., hodně improvizuji a většinou to dopadne dobře ;-) ... . Jestli budete dělat jinak, napište, třeba se inspiruji já ;-) , myslím, že by se do jogurtové náplně určitě ušlehaná smetana přidat dala... . Hodně štěstí :-)

  • Q
    Q |

    30. 8. 2011 19:49

    Chci to udělat o víkendu a pořád přemýšlím, jestli mám opravdu udělat 1. vrstvu jogurt a 2. vrstvu šlehačku. Jestli by nebylo lepší smíchat šlehačku s jogurtem a želatinou a udělat obě vrstvy z této směsi. Prosím autora, co by bylo lepší? Moc děkuju.

  • Brzáková
    Brzáková |

    30. 8. 2011 17:11

    Tenhle moučník je fakt parádní!!!Ještě se mi nepovedlo něco tak moc dobrého a aby to i tak vypadalo.Zkusila jsem obojí.S jogurtem i se šlehačkou,se šlehačkou je nadýchaný a s jogurtem zase drží dobře tvar a je nakyslý.Oba jsou naprosto k sež----.Hlavně už nezapomenu vyložit formu mikrotenem jako při prvním pokusu,první kousky šly ven ztuha.

  • Přeučilová Š.
    Přeučilová Š. |

    20. 7. 2011 08:00

    Vřele doporučuji, je to vynikající zákusek, který se na jazyku jen rozplyne <:-) 1* !!!

  • Lucie
    Lucie |

    3. 5. 2011 22:25

    Perfektní :-* ! Nejtěžší na ní bylo vydržet do druhého dne :-D !

  • Edita
    Edita |

    29. 3. 2011 16:14

    Z rolády jsem měla strach, vždy z ní mám podivné torzo :-( , tentokrát se povedla na jedničku ! Pak už šlo vše hladce a finále stálo za to !!! Děkuji ,určitě zopakuji.