Úplně obyčejný hrnkový chleba

180 minut PT0H180M
Snadné
Ingredience
Voda 2 hrnek
Rostlinný olej 2 lžíce
Ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl 2 lžička
Kmín 2 lžička
Hladká mouka 3 hrnek
Žitná chlebová mouka 2 hrnek
Droždí 1 lžička
Úplně obyčejný hrnkový chleba

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.Celková hmotnost chleba je cca 1 kg.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1-
4.55 22 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 22x)
Reklama
Pohanková kaše s brusinkami Jezte celý den fit&slim! Články z

Komentáře k receptu: Úplně obyčejný hrnkový chleba

Komentáře

  1. Irena Koláčková   01.04.2012 | 17:22 | reagovat | závadný

    Tehle chleba je nejlepší! Už jsem vyzkoušela řadu receptů, ale tenhle nám nejvíc chutná, vždy se povede a vydrží (pokud se hned nesní) dlouho. Teď experimuntuji s moukou. Mouka by měla být co nejkvalitnější. Dala jsem 2 hrnky pšeničné bílé, celozrnné žitné a 1 hrnek špaldové. Také jsem přidala semínka dýňová, lněná, slunečnicová a trochu sezamová. Volba programu je 2-celozrnný větší, tmavý.

  2. Irena Koláčková   21.01.2012 | 12:48 | reagovat | závadný

    Moc nám chutnal, je jednoduchý, nemusí se nic vážit, použila jsem odměrky k pekárně. Po upečení je křupavý, když se dá do mikrovlného sáčku, tak kůrka změkne. Snědl se hned.

  3. kapi   26.03.2011 | 19:30 | reagovat | závadný

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký hrnek používáte. Jestli 250 ml, nebo odměrku která je u každé pekárny. Děkuji Katka ;-)

    1. Jarka O.   26.03.2011 | 20:41 | reagovat | závadný

      Rozhodně odměrku. Mám vyzkoušeno několikrát. Vlastně u všech receptů k pekárně se používá odměrka jako míra pro hrnek ;-)

  4. Jana Sochová   10.09.2010 | 12:42 | reagovat | závadný

    Výborný, připomněl mi chuť bulharského chleba.

  5. Iveta Janatová   02.12.2009 | 21:47 | reagovat | závadný

    Je opravdu vynikající.Obrázek jsem přidala.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web