Autor:

Masový vývar s petrželovými noky

Snadné
Ingredience
Hovězí žebra s kostí
nebo harfy, drůbeží skelety ...
1 kg
Mrkev 1 ks
Celer
- kousek
 
Kořen petržele
- kousek
 
Kapusta
, může být i růžičková - kousek nebo pár kuliček
 
Pepř celý
- kuličky
10 ks
Nové koření
- kuličky, není nutné
2 ks
Bobkový list
, není nutný
1 ks
Sůl
a mletý pepř
 
Voda 2 l
Petrželka
na dozdobení
 
Noky
Vejce 1 ks
Sůl
a pepř
 
Petrželka 2 lžíce
Hrubá mouka
nebo krupice, dle velikosti vejce: 30 -
40 g
Masový vývar s petrželovými noky

Postup přípravy:

Žebra, skelety... opláchneme a dáme do hrnce společně s kořením a zeleninou, přilijeme vodu, osolíme nebo přidáme kostku bujonu a dáme vařit do změknutí masa. Použitím tlakového hrnce zkrátíme dobu vaření. Zeleninu můžeme vyndat dříve, aby se nám nerozvařila.
Kosti a maso z vývaru vyndáme, vývar přecedíme.
Měkké maso z kostí obereme a dáme do čistého vývaru, část zeleniny(pokud jí máme rádi) také přidáme do vývaru. Vývar dochutíme solí a pepřem a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru lžičkou ukrajujeme malé nočky, které do něj vhazujeme a vaříme doměkka. Nočky: Vejce rozmícháme společně s petrželkou, solí, pepřem a hrubou moukou do hladké kašičky.
Polévku na talířích dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Masový vývar s petrželovými noky

Komentáře

  1. Kačenka   29.11.2015 | 18:41 | reagovat |

    Noky ve vývaru neměly chybu a byly nastopro lepší jak nudle a taky o dost rychlejší, teda pokuď si je nedáte koupený :)))))

  2. k.minnie   19.07.2012 | 17:58 | reagovat |

    Vývar byl skvělý.

  3. alena   05.05.2012 | 14:42 | reagovat |

    noky byly naprosto super <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web