Obyčejný chléb se zrníčky

Snadné
Ingredience
Voda 4 dl
Ocet 2 lžíce
Sůl 3 lžička
Cukr 2 lžička
Hladká mouka
pšeničná
400 g
Celozrnná mouka
žitná
100 g
Špaldová mouka
celozrnná
100 g
Kmín 2 lžička
Semínka
dýňová a slunečnicová
2 lžíce
Otruby
pšeničné
1 lžíce
Droždí
sušené
1 lžička
Obyčejný chléb se zrníčky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.57 7 5 1
Reklama
Vajíčková pomazánka Retro vaječné recepty Články z

Komentáře k receptu: Obyčejný chléb se zrníčky

Komentáře

  1. Kristyna N.   27.03.2011 | 17:16 | reagovat |

    Jsem teprve začátečník s pekárnou, ale tenhle chlebík se vážně povedl. Jeden z mála, který se nepropadl :-)

  2. Martina Hanáčková   08.09.2009 | 11:53 | reagovat |

    Když jsem si před dvěmi léty kupovala pekárnu, tak byl tento chleba mezi prvními, které jsem zkoušela a peču jej dodnes. Mám ho nejraději. I kvůli těm semínkám :-). Zkoušela jsem i obměny.Místo špaldové mouky dávám celozrnnou pšeničnou a posledně jsem ubrala 100 g hl. mouky a pekla ze 150 g celozrnné pšeničné a 150 g celozrnné žitné. Jo a dávám 1 1/2 balíčku sušeného droždí. Tento chleba se vždy povedy a díky semínkám je sytý.

  3. Magda   12.03.2008 | 9:53 | reagovat |

    Tento chleba patří zatím mezi naše nejoblíbenější chleby.

  4. Margita Polešenská   06.02.2008 | 12:06 | reagovat |

    Včera som piekla, ale nebol chlieb podľa mojich predstáv až tak úžasný. Pani Danuše všetky Vaše recepty na chlebík postupne robím, sú veľmi chutné. Tento hneď od začiatku sa mi nezdal, pretože sa mi cesto chytalo po bokoch a na jednom mieste sa točilo. Neviem, kde by som robila chybu, ale som rozmýšľala, nejde tam aj aspoň 1 lyžička oleja? Chlieb bol tiež na povrchu dosť bledý, hoci som pridala 10 minút na pečenie.

  5. Tereza J.   06.01.2008 | 9:33 | reagovat |

    Tento chlebík som včera upiekla ako vzorku, išli sme k sestre na návštevu. Len namiesto celozrnej múky som dala múku ovsenú, ale chlebík bol výborný. Švagor nafotil, skôr nemohol jesť, takže fotku pošlem:))) A ešte jedničečka:)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web