Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Omáčka
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks zakysaná smetana (Bílý jogurt)
    • 2
      lžíce sladká smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • pažitka
    • brambory Dle počtu strávníků
    • česnek Utřený se solí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným česnekem.
2
Omáčka: smícháme tvaroh, zakysanku (jogurt), smetanu, posekanou pažitku, sůl a pepř - dle chuti.
3
Podáváme ve dvou miskách, každý si nabírá sám brambory i omáčku na talíř.
4
Zdroj: pokrmy z Hlinska - jídla skromná, ale chutná.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fyfi
    Fyfi |

    19. 5. 2016 15:00

    Jednoduché a výborné <3

  • Marie Jedličková
    Marie Jedličková |

    10. 3. 2016 08:49

    Nenákladné a přesto vynikající jídlo i přes to, že můj muž také považuje jídla bez masa za pokus o atentát na jeho osobu, tentokrát jsem i jemu kápla do noty.

  • ajra
    ajra |

    1. 4. 2012 19:23

    chutnaly mi moc, a kdyz se i pritel nacpe k prasknuti a neni to masem, tak to je neco extra dobryho .)

  • Méňa
    Méňa |

    27. 7. 2011 21:42

    to bylo doooooooooobrýýýýýýýýýýý :-D ,tak si představuju vaření o dovolené!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Viva
    Viva |

    3. 7. 2011 20:17

    Velká dobrota :-* .

  • Monča
    Monča |

    1. 6. 2011 11:00

    Česnek a pečené brambůrky je božská kombinace a omáčka je tou pomyslnou třešnikou na dortu. Je to výtečné a velmi rychlé, rychlé tak, že už jsme po jídle ;-) :-)) !