Autor:

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Snadné
Ingredience
Vejce 3 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Olej 150 ml
Cukr krupice
dle sladkosti přesnídávek, cca
180 g
Přesnídávka
nejlépe domácí, nebo jablečný (hruškový, švestkový) rozvar či pyré, cca 550 - 600 gramů
3 ks
Polohrubá mouka
dle hustoty přesnídávky či rozvarů, pyré... cca
320 g
Jedlá soda 1 lžička
Dále dle chuti
Pikantní marmeláda
: meruňková, višňová, malinová... cca 4 -
5 lžíce
Strouhaný kokos
nebo ořechy
 
Čokoládová poleva
například dle receptu: Jednoduchá vařená poleva
 
Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Postup přípravy:

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukry a vyšleháme vše do pěny, přidáme olej, přesnídávky nebo rozvary či pyré a promícháme. Přisypeme mouku se sodou a vše dobře promícháme. Množství mouky nemusí přesně odpovídat, jelikož každá přesnídávka je jinak hustá, takže se budeme řídit hustotou těsta (středně husté, dá se nalít a rozetřít).
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou či kokosem vysypaného vyššího plechu, rovnoměrně ho rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.

Po upečení necháme buchtu částečně vychladnout a potřeme jí rozmíchanou marmeládou (přidat do ní můžeme i lžíci rumu), kterou pak posypeme kokosem nebo ořechy. Kdo nemusí marmeládu, může použít na polití polevu. Výborná je buchta i sama o sobě, je vláčná a nadýchaná a pečení trvá zhruba 20 minut.

Do těsta můžeme jako obměnu přidat například skořici nebo část těsta obarvit kakaem a udělat buchtu dvoubarevnou. Lze upéct i jako bábovku, ale dávku doporučuji o třetinu snížit, jelikož dost nabyde.

Pokud si doma děláme domácí přesnídávky, rozvary či pyré, určitě je to výhodnější než z kupované přesnídávky. Cenu kupovaných netuším, ale dovedu si ji představit...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web