Autor:

Pečené brambory s pršutem

Snadné
Ingredience
Brambory 1/2 kg
Pršut 100 g
Sůl  
Pepř mletý  
Pečené brambory s pršutem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Vybereme stejně velké menší brambory, oloupeme a celé uvaříme do poloměkka. Scedíme, každý brambor trošku opepříme, event. osolíme, zabalíme do plátku pršutu a vyskládáme do pekáče. Pečeme 15-20 minut v troubě dokřupava.
Můžeme podávat jako předkrm či k vínu nebo pivo, popř. jako přílohu k masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pečené brambory s pršutem

Komentáře

  1. Simča Sládková   17.06.2010 | 12:01 | reagovat |

    Jen pro případné další kuchaře, kteří by se tohoto recptu chopili: v balíčku Schw. šunky 100 g je 8 ks tenoučkých plátků. Každý jsem po délce rozřízla a každou půlkou obalila půlku menší brambory. Takže z jednoho balení 100 g za 33 Kč jsem měla 16 "jednohubek". Každou z nich jsem propíchla párátkem, jinak se mi rozbalovaly. Párátka pak posloužila při jídle k uchopení. Pří servírování jsem přidala misku, kde jsem ze 2 lžic tvarohu a 2 lžic bílého jogurktu Hollandia umíchala dip, trochu ho zjemnila lžicí smetany a ochutila pažitkou a troškou soli. Uvažovala jsem i o česneku, ale bála jsem se, aby "nepřerazil" chuť té šunky....

  2. Simča Sládková   17.06.2010 | 11:59 | reagovat |

    Jen pro případné další kuchaře, kteří by se tohoto recptu chopili: v balíčku Schw. šunky 100 g je 8 ks tanoučkých plátků. Každý jsem p délce rozřízla a každou půlkou obalila půlku menší brambory. Takže z jednoho balení 100 g za 33 Kč jsem měla 16 "jednohubek". každou z nich jsem propíchla párátkem, jinak se mi rozbalovaly. Párátka pak posloužila při jídle k uchopení. Pří servírování jsem přidala misku, kde jsem ze 2 lžic tvarohu a 2 lžic bílého jogurktu Hollandia umíchala dip, trochu ho zjemnila lžicí smetany a ochutila pažitkou a troškou soli. Uvažovala jsem i o česneku, ale bála jsem se, aby "nepřerazil" chuť té šunky....

  3. Simča Sládková   17.06.2010 | 10:55 | reagovat |

    Brambory byly výborné, když jsem je oloupala, dala jsem na každou tak 2 - 3 "jehličky" rozmarýnu a pak zabalila do Schwarzwaldské uzené šunky. Byla to lahůdka....

  4. klara Morevová   25.03.2007 | 16:45 | reagovat |

    Tento recept je výborný,když sedíte doma s přáteli a chcete je něčím překvapit.Ale nesmí se to píct moc dlouho,jinak je masíčko vysušené a ne křupavé.Ke komentáři.Pršuto je vynikající sušené maso z kýty.Je dost drahé,ale stojí za to.Prodej-v tenkých plátcích.

  5. nunu   24.03.2007 | 18:15 | reagovat |

    Opravdu netuším,co to je pršut.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web