Čekankový salát s plísňovým sýrem a pršutem

Hodnocení:

Moje:

15 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce dýňová semínka oloupané
    • 2,5
      lžíce olej z hořčičných semínek
    • 1
      lžíce vinný ocet červený
    • 0,5
      svazek pažitka jemně nasekaná
    • mořská sůl
    • pepř celý drcený
    • 3
      ks puky čekanky rozpůlené
    • 100
      g měkký sýr s modrou plísní
    • 6
      plátek pršut

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýňová semínka pražte krátce na suché nepřilnavé pánvi na středním plameni za občasného promíchávání asi 3 až 4 minuty. Prošlehejte olej, ocet a nasekanou pažitku. Vsypte dýňová semínka, osolte a opepřete. Čekanku, sýr a pršut rozložte na talíř, zakápněte zálivkou, posypte drceným pepřem a podávejte, nejlépe s křupavým čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.