Tiramisu s jahodami a čokoládou

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: simiki-chan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jahody
    • 5
      lžíce pomerančový likér
    • 75
      g cukrářské piškoty Laskonek nebo jiných křehkých sušenek
    • 600
      g tučný tvaroh
    • 150
      ml instantní káva STUDENÁ
    • 2
      ks žloutek
    • 75
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      lžíce citronová šťáva
    • 50
      g hořká čokoláda jemná
    • 5
      ks máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté jahody rozpůlíme a pokapeme likérem a necháme chvilku rozležet. Dortovou formu vyložíme na dně a po stranách piškoty a pokapeme 100 ml kávy, necháme vsáknout.
2
Měkký tvaroh rozmícháme s oběma žloutky, vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáme citronovou šťávu, zbytek kávy a vše utřeme dohladka.
3
Na piškoty rozdělíme dvě třetiny jahod, pokryjeme rovnoměrně tvarohovým krémem a uhladíme.
4
Škrabkou (nožem) nařežeme z čokolády hoblinky a posypeme krém. Dáme chladit na 12 hodin.
5
Při podávání ozdobíme lístky máty a zbytkem jahod.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Ewica
    Ewica |

    9. 8. 2013 12:03

    Studený dort, nikoli tiramisu! :'(