Tiramisu pro sportovce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: veruuk

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cukrářské piškoty cca 300 g
    • 2
      kelímek ricotta 2x250 g (místo mascarpone)
    • 1
      kelímek zakysaná smetana krémovitá
    • 1
      ks žloutek nemusí být
    • 80
      g hnědý cukr můžete nahradit rapadurou-zdravější varianta, příp. půl na půl
    • 10
      g kakao
    • 4
      lžička káva
    • 2,5
      dl voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme si silnou kávu. Mezitím, než nám vychladne, dáme do misky ricottu, smetanu, třtinový cukr a žloutek, vymícháme v krém.
2
Vezmeme si formu, do které budeme vrstvit postupně piškoty a krém, poslední vrstva bude krémová. Já použila zavíratelnou 3l obdélníkovou dózu.
3
Každý piškot (já koupila zn. Ital d´Oro) lehce namočíme či pokapeme kávou z obou stran tak, aby piškoty nezměkly a nerozmočily se, ale přesto získaly kávovou chuť. Až máme piškotovou vrstvu hotovou, potřeme ji krémem a lehce zasypeme kakaem, toto celé opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny, vyšlo mi to na tři vrstvy. Dáme zatuhnout do lednice.
4
Teď už pouze stačí vyčkat minimálně 8 hodin, než můžeme ochutnat. :-) Nám více chutnalo druhý den, ještě více uleželé ;-)
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.