Autor:

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Snadné
Ingredience
Máslo 250 g
Cukr 200 g
Vejce 5 ks
Polohrubá mouka 350 g
Mléko 6 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka
Čokoláda 50 g
Kokos 4 lžíce
Kompotované mandarinky 1 plechovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Máslo utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli, pokud se vám těsto zdá příliš tuhé, přidáme ještě mléko. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho dáme čokoládu a do druhého kokos. Na plech (na pečicí papír nebo jen vymazat a vysypat) dáme čokoládové těsto, na ně kokosové a navrch natlačíme mandarinky. V předem vyhřáté troubě upečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Komentáře

  1. Lucka   21.09.2013 | 12:58 | reagovat |

    Buchta se povedla, je celkem dobrá, ale podle komentářů jsem čekala něco více extra... :-)

  2. mikina   25.05.2013 | 13:17 | reagovat |

    výborná, skvělá, vláčná...prostě super

  3. menhasami   21.05.2013 | 12:17 | reagovat |

    Koláč je moc dobrý, vláčný. Neměla jsem mandarinky, dala jsem broskve. Místo čokolády jsem použila kakao a pekla jsem v normálním plechu a vysoký byl dost. Hodnotím 1 určitě ho budu péct znovu.

  4. neli.novotna   23.05.2011 | 16:53 | reagovat |

    Ahoj !
    Buchta je fakt dobrá, takže jestli jste ji ještě neochutnali - je nejvyšší čas :-) .
    Mám pro Vás pár tipů: do druhého těsta (čokoládového) můžete místo čokolády nastrouhat margotku a přidat trochu práškového kakaa, aby dostalo barvu. Navrch se opravdu hodí různé ovoce- zkoušela jsem broskve i ananas. Pokud se Vám bude zdát, že je těsta málo - nebojte se, v troubě se nafoukne ( pečte přibližně na 190°C). Takže díky za recept a zase někdy nashledanou :)

    1. neli.novotna   23.05.2011 | 19:40 | reagovat |

      Jo a jeětě 1: Když máte buchtu hotovou, můžete ji polít čokoládou ;-)

  5. Makrelka   16.04.2011 | 20:20 | reagovat |

    Tahle buchta je vazne vyborna, mnam! Pekla jsem ji na 180-200 stupnu a za chvili byla hotova. Jen to chce mensi pekac, at je trochu do vysky :)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web