Autor:

Květákový nákyp s kuřecím masem

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Drůbeží maso
zbytky, nebo 2 upečená kuřecí stehna
 
Květák 1 ks
Mléko 3 dl
Polohrubá mouka  
Máslo 60 g
Tvrdý sýr
strouhaný
50 g
Vejce 4 ks
Květákový nákyp s kuřecím masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky, stejně tak vychladlý květák. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, osolíme, do horké přidáme máslo, do chladné žloutky a sýr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a obě hmoty opatrně spojíme, nakonec vmícháme pokrájený květák s masem.

Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, rozetřeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Pokud jsme kuře pekli a zbyly nám výpečky, potřeme jimi povrch nákypu a necháme dopéct.

Podáváme teplé s bramborem jako hlavní jídlo, nebo studené jako slaný koláč, doplníme vhodným zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.37 8 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Květákový nákyp s kuřecím masem

Komentáře

  1. Lenkakh   22.11.2010 | 15:40 | reagovat |

    Dnes jsem varila k obedu - vynikajici

  2. Ina DiRossi   07.05.2010 | 19:26 | reagovat |

    Tak jsem dnes vařila a opravdu je to moc dobré. Místo květáku jsem dala brokolici a protože jsem líná, předem jsem ji nepovařila (avůbec to nevadilo). Určitě budu dělat častěji.

  3. Zdena z JM   29.05.2007 | 8:39 | reagovat |

    Výborné,jak teplé tak studené.Brambory nejsou třeba,stačí zeleninový salát.Dávám 1.

  4. Jitka P.   25.05.2007 | 9:26 | reagovat |

    Zde se nejedná o bešamel, ale o kaši podobnou krupicové.

  5. Lenka K.   24.05.2007 | 23:52 | reagovat |

    no nevím, jaké by to bylo bez mouky...přece jen bešamel bez mouky není bešamel...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web