Autor:

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 2 hrnek
Vlažná voda 1 hrnek
Sušené droždí
10 g sáček (ale stačí cca 3/4 sáčku)
1 balení
Drcený kmín 1 lžička
Sůl 1 lžička
Drcený česnek 1 lžička
Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Všechny ingredience smíchejte a propracujte. V míse, kterou zakryjete utěrkou, nechte kynout na teplém místě 4-6 hodin (měla jsem to u roury od krbovek :) a stačily 4 hodiny).

Až bude zkynuté, zapněte troubu na 225°C a dejte do ní misku (pekla jsem to v kulaté skleněné s víkem), kterou nechte půl hodiny předehřívat.
Během té půlhodiny si na vále s moukou těsto roztáhněte tak na 2 cm vysokou placku a párkrát přeložte a nechte ho tu půlhodinu ještě na lince znovu kynout. Po půlhodině vyndejte misku z trouby, vložte do ní těsto a přiklopte.

Pečte 30 minut a pak ještě 15 minut odklopené, dokud nechytne barvu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web