Chléb s kečupem

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml voda
    • 1
      rozšlehané vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžička sůl
    • 0,3
      lžička pepř mletý
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g mouka
    • 100
      g pohanková mouka
    • 0,3
      kostka droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Program: KLASIK (základní).
2
Zdroj: domacipekarny.dama.cz

Komentáře k receptu

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    11. 3. 2010 10:27

    Vsechno jsem udelala podle navidu, ale testo bylo ridke a chleba celkove nepouzitelny, skoda

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    23. 10. 2008 18:27

    Terezko, pekla jsem včera, ochutnávali jsme dnes. Pekla jsem na program Sprint a možná proto byl chlebík nepatrně hutnější než jsem zvyklá, ale to je můj problém ;-) Já když dávám čerstvé droždí, rozdrobím ho do tekutiny a sůl pak dávám navrch na mouku.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 10. 2008 17:04

    Lenka, postup je rovnaký ako pri použití sušeného. Najprv ide do pekárne tekutina ( mlieko, voda ), potom ostatné ingrediencie. Len treba dávať pozor, aby droždie neprišlo do styku so soľou. Ja to robím tak, že soľ dávam celkom vpravo a droždie celkom vľavo na múku. Na 1 chlieb alebo 1 koláč dávam 1/3 čerstvého droždia, teda asi 14 g. Pečiem v pekárni ETA SIESTA a tá dávka droždia stačí, viac netreba.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    23. 10. 2008 16:18

    Jsem začátečnice(s pekárnou)a ještě jsem nikdy nepekla s klasickým droždím,ale se sypkým.Prosím o radu,jak postupovat při pečení s klasickým droždím.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 10. 2008 20:21

    Dodržte celkové množstvo 500 g múky, pohánkovú môžete rozdeliť napr. madzi pšeničnú a ražnú. Ale doporučujem vo všetkých chleboch, nielen v tomto používať trocha pohánkovej múky. Z mojich skúseností to chuti chleba a jeho konzistencii veľmi prospieva :)))

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    21. 10. 2008 18:24

    Za jakou mouku bych mohla vyměnit pohankovou mouku v receptu?

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 10. 2008 14:31

    Včera som robila opäť tento chlebík, len som zamenila ražnú múku za celozrnnú. V rovnakom množstve. Bol rovnako výborný :)))