Autor:

Chléb s bylinkami a česnekem

15 minut PT0H15M
Snadné
Ingredience
Voda 300 ml
Rostlinný olej 3 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl 1 lžička
Česnek
prolisované
2 stroužek
Zakysaná smetana 3 lžíce
Hladká mouka 450 g
Celozrnná mouka
nebo grahamová
150 g
Šalvěj
sušená
1/2 lžička
Rozmarýn
sušený
1/2 lžička
Bazalka
sušená
1/2 lžička
Droždí
14g
1/3 kostka
Chléb s bylinkami a česnekem

Postup přípravy:

Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingrediience, pak suché. Pečeme na základním programu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Pizza Pizza jako z Itálie krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Chléb s bylinkami a česnekem

Komentáře

  1. Tereza J.   26.02.2009 | 14:38 | reagovat | závadný

    Pani Sylvia, mám tiež ETU. Droždie stačí rozdrobiť , len treba dať pozor, aby neprišlo do priameho kontaktu so soľou. Ja to robím tak, že soľ dávam do tekutiny, potom dávam múku a ostatné zložky a droždie rozdrobím na samý vrch. Stačí 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Viac netreba ani pri celozrnnej alebo grahamovej múke, raz som dala viac, cesto prirýchlo vykyslo a potom spadlo. Ostali na chlebe "uši". Veľkosť mám nastavenú vždy na II., pretože stále robím chlieb aspoň z 500 g múky. Farbu kôrky si zvoľte podľa toho, aký chlieb máte radi. Ja dávam strednú farbu. Ak by ste ešte niečo chceli vedieť, napíšte, rada predám skúsenosti. Prajem pekný deň :)))

  2. Tereza J.   26.02.2009 | 14:31 | reagovat | závadný

    Pani Sylvia, ja mám tiež ETU. Droždie vždy len rozdrobím, to stačí, len dávajte pozor, aby neprišlo do priameho kontaku s múkou. Robím to tak, že soľ dávam do vody, potom vyspujem ostatné zložky, a droždie rozdrobím na samý vrch. Veľkosť nechávam štandardne nastavenú na II. pretože vždy pečiem chlieb aspoň s 500 g múky. Kôrku nechávam na farbu strednú. Keď vám začne pekáreň miešať, skontrolujte ju, nie každá múka je rovnaká, aby ste nemali cesto riedke. Cesto musí byť také husté, aby sa vám urobila 1 alebo 2 gule okolo hnetacích lopatiek. Keď sa vám cesto rozteká, pomaly dosypte po troške múku. Na 1 chlieb dávam vždy 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Viac nedávajte ani pri celozrnnej alebo grahamovej múke. Ja som to raz urobila, cesto prirýchlo vykyslo a potom spadlo. Ostali "uši". Hnetacie háky vyberám pred posledným kysnutím priloženým háčikom, tak ostanú v chlebe len 2 dierky po oskách.

  3. Sylva P.   26.02.2009 | 10:36 | reagovat | závadný

    Chci se zeptat na droždí, to stačí rozdrobit? A velikost volíme I nebo II? Mám pekárnu ETA a začínám. Děkuji.

  4. ladislava staffenová   25.02.2009 | 18:31 | reagovat | závadný

    Tento chlebík jsem pekla v troubě, protože pekárnu nemám a můžu říct, že neměl chybičku!!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web