Žemlovka s brusinkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
50 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g houska (asi 6 ks) nakrájené na plátky
    • 2
      ks hrušky (1-2)
    • 1
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce cukr
    • citronová šťáva
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 80
      g sušené brusinky americké celé
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housky lehce opečte v troubě předehřáté na 200 °C. Hrušky rozčtvrťte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo. Vmíchejte lžíci cukru a hrušky na něm poduste. Zakápněte citronovou šťávou a odstavte z ohně.
2
V mléce prošlehejte pudinkový prášek, vejce, zbylý cukr a špetku soli. Ve směsi máčejte plátky housek a vrstvěte je střídavě s hruškami do zapékací mísy.
3
Posypte nahrubo nasekanými ořechy a brusinkami a přelijte zbytkem mléka s vejci a pudinkem.
4
Pečte v troubě při stejné teplotě asi 20–25 minut. Podávejte lehce poprášené moučkovým cukrem.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.