Autor:

Žemlovka s brusinkami

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Houska
(asi 6 ks) nakrájené na plátky
250 g
Hrušky
(1-2)
2 ks
Máslo 1 lžíce
Cukr 4 lžíce
Citronová šťáva  
Vanilkový pudink 1 balíček
Mléko 500 ml
Vejce 3 ks
Sůl 1 špetka
Vlašské ořechy 50 g
Sušené brusinky
americké celé
80 g
Moučkový cukr 1 lžíce
Žemlovka s brusinkami

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Housky lehce opečte v troubě předehřáté na 200 °C. Hrušky rozčtvrťte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo. Vmíchejte lžíci cukru a hrušky na něm poduste. Zakápněte citronovou šťávou a odstavte z ohně.
V mléce prošlehejte pudinkový prášek, vejce, zbylý cukr a špetku soli. Ve směsi máčejte plátky housek a vrstvěte je střídavě s hruškami do zapékací mísy.
Posypte nahrubo nasekanými ořechy a brusinkami a přelijte zbytkem mléka s vejci a pudinkem.
Pečte v troubě při stejné teplotě asi 20–25 minut. Podávejte lehce poprášené moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Žemlovka s brusinkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web