Hrnkový perník

Hodnocení:

Moje:

10 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      ks prášek do perníku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme a upečeme při 170 °C. Pocukrujeme nebo polejeme čoko polevou.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    1. 4. 2017 12:34

    Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3

  • Eva
    Eva |

    1. 4. 2017 12:34

    Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3

  • Eva
    Eva |

    1. 4. 2017 12:34

    Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3

  • Kiki
    Kiki |

    30. 8. 2016 14:25

    Právě jsem dopekla, voní i chutná báječně, jen jsem přidala rum, med rozinky, vlašské ořechy, o lžíci víc kakaa a o dvě lžičky víc sody(kvůli medu).

  • Alice
    Alice |

    12. 8. 2016 07:33

    Žádné mléko navíc nepřidávejte, držte se množství uvedeného v receptu. Bez jedlé sody nebo klasického kypřícího prášku do pečiva vám perník nevyběhne. Není to špatný recept, takže určitě stojí za vyzkoušení. U nás se snědl během dvaceti čtyř hodin a hned jsem pekla další.

  • Evik
    Evik |

    19. 6. 2016 21:08

    Také jsem upekla-dala 1 pr.do pečiva,1pernikovy prášek,nastrouhané jablko,více mléka a granko

  • AnDy
    AnDy |

    14. 12. 2015 12:51

    Tak jsem perníček včera pěkla, mlíčka jsem přidala nakonec trošku víc a dosypala trochou granka ke kakau. Neměla jsem sodu tak se to muselo obejít bez ní. Ale výsledek je skvělej, teď tu koukám z velkýho plechu na ubohej poslední talířek s pár kusy :-D Potřela jsem ho domácí angreštovo-rybízovou marmoškou, posypala kokosem a je bez chybičky :-P

  • Míša
    Míša |

    29. 11. 2015 10:13

    Moc dobrý recept :-) a když přidáte nastrouhaná jablka, pak je to perfektní :-)

  • nnnnn14
    nnnnn14 |

    26. 9. 2015 17:40

    jj

  • nnnnn14
    nnnnn14 |

    26. 9. 2015 17:40

    jj

  • věra
    věra |

    7. 7. 2015 18:34

    Dobré :-)

  • Tereza
    Tereza |

    10. 6. 2015 10:30

    Super recept! Jednoduchý na přípravu. Perník jsem dělala pro kamarádku jako dárek k narozeninám a hnedka se po něm zaprášilo :-)

  • Daniel dope
    Daniel dope |

    2. 4. 2015 15:08

    Fakt luxus matro nespal jsem tejden . Dává moc :-S O:-)

  • Markéta
    Markéta |

    4. 3. 2015 21:24

    Skvělej rychlej perník! Děkuji za recept! 8-)

  • petulka bobisek
    petulka bobisek |

    1. 12. 2014 21:18

    chutově perfektní, rychlý, dělala jsem ho s mojim chlapečkem a hrozně ho to bavilo. jen bych dala méně mléka

  • Hanka PAT
    Hanka PAT |

    19. 6. 2014 17:34

    Super rychly, super jednoduchy. Az do ted jsem mela pocit, ze musim pernik kupovat v prasku. Tenhle je stejne rychly, veci mate vicemene doma porad a stoji asi 5x mene. Super!

  • Domi-n
    Domi-n |

    25. 5. 2014 15:46

    Nejlepší perník :) v práci mi ho snědli :D dobrá potřít jemě marmeládou a zalít čokoládou

  • David
    David |

    18. 5. 2014 16:42

    Dobrý den, zeptám se jen pro jistotu - 1 hrnek znamená čtvrtlitrový hrnek? Děkuji za odpověď a recept :-)

  • DoDo
    DoDo |

    11. 5. 2014 20:24

    ne, jen k. prášek do perníku ... a hlavně tu sodu ;-)

  • Dany
    Dany |

    5. 5. 2014 16:46

    Dobrý den, ten prášek do perníku je přeci kypřící prášek do perníku a to tam mám dávat pak ještě kypřící prášk do pečiva? Děkuji za odpověď

  • Lenka
    Lenka |

    1. 5. 2014 18:03

    Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli je tento rozpis ingrediencí na velký, klasický plech, anebo na menší pekáč.. děkuji :-)

  • Michiii
    Michiii |

    29. 4. 2014 15:21

    Mmmmmm.. Velice lahodný! Dopekla jsem před chvílí.. Byt voní, jak o Vánocích.. Nádhera! Velice chutný a vláčný! Lahoda! 1*********** ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • Luc
    Luc |

    22. 4. 2014 16:05

    jak dlouho se má péct?:)

  • vjetvička
    vjetvička |

    12. 4. 2014 14:09

    Jiný perník už nepeču. Poliju ho ještě 4ks rozehřátých ledových kaštanů a luxus je na světě :-)

  • vjetvička
    vjetvička |

    12. 4. 2014 14:09

    Jiný perník už nepeču. Poliju ho ještě 4ks rozehřátých ledových kaštanů a luxus je na světě :-)

  • Ulka
    Ulka |

    7. 4. 2014 18:07

    nejlepší perník jaký jsem kdy jedla... :) :) :)

  • 7.prosince
    7.prosince |

    31. 3. 2014 06:59

    Problém bude v kuchařce,ne v perníku.Když nedáte kypřidlo,nedivte se, že je to sražené.

  • allyska
    allyska |

    30. 3. 2014 21:56

    Děkuju za recept na skvěle nadýchaný perník.

  • pet
    pet |

    17. 2. 2014 13:43

    jednoduchá příprava a velmi chutný výsledek :-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    12. 2. 2014 17:06

    Místo sody přidejte klasický sáček prášku do pečiva.

  • Zuzana
    Zuzana |

    12. 2. 2014 17:04

    Ano, jedla soda má stejné účinky jako kypřící prášek. Představte si, že byste nedala třeba do bábovky kypřící prášek - také by vůbec "nenabobtnala".;) Místo jedlé soli použijte klasický 1 sáček kypřícího prášku do pečiva ;) Takže přidáte 1 sáček prášku do perniku a 1 sáček prášku do pečiva.

  • Dominik
    Dominik |

    10. 2. 2014 17:17

    Když nepřidáte sodu nejde perník upéct :-)

  • Dominik
    Dominik |

    10. 2. 2014 17:15

    Soda

  • Marcela
    Marcela |

    7. 2. 2014 14:11

    tak už se chladí a vypadá úžasně!!! za 40 min všechno hotové včetně čokoládové polevy! nechápu jak je možné, že se někomu tento recept nepovede :-))

  • Najul
    Najul |

    17. 1. 2014 11:56

    možná tou sodou :) já ho dělala minule a byl výbornej ;) teď ho dělám podruhý, tak uvidíme :)

  • Anny
    Anny |

    8. 1. 2014 19:58

    Za mě tedy perník na nic. Už dvakrát jsem ho dělala a ani jednou se nepovedl. Nedávám teda sodu - peču na 180 st. 30 min.perník vypadaný uvnitř jako sražený.. čím to?

  • DEXTER
    DEXTER |

    15. 12. 2013 13:55

    Pekl jsem 25-30 minut pozná se to tak že do perníku píchnete dřevěnou špejlí a když se to nelepí na špějli tak je to hotové pekl jsem to v 11:04 ale chvililinku to tam bylo a vyndaval jsem to v 11:30

  • DEXTER
    DEXTER |

    15. 12. 2013 13:51

    Tento perník jsem zvládl i já ještě mi leží v lednici ale je to snadné :) je mi 13 a mělo to bít překvapení pro mámu opravdu leheké 8-)

  • Dana
    Dana |

    20. 11. 2013 12:30

    Jak dlouho pečete?

  • Lacime
    Lacime |

    11. 11. 2013 22:00

    Děkuji za jednoduchý a rychlý recept! Perník jsem po upečení rozřízla napůl a namazala povidly, navrchu polila čokoládovou polevou a posypala kokosem. Manželovi jsem nabalila půlku plechu do práce a chudák měl z toho jen jeden kousek, kolegové mu to všechno snědli, jak jim chutnalo :D

  • Clarice
    Clarice |

    8. 11. 2013 17:45

    Doteď jsem kupovala hotovou směs na perník a dnes když jsem viděla cenu 45 Kč, tak jsem si řekla, že to snad nebude tak těžké, udělat perník doma. Tenhle recept je naprosto SUPER, perník vláčný, chutný, všichni ho moc chválili.

  • kukiess
    kukiess |

    26. 3. 2013 16:12

    nejlepší perník jaký jsem kdy dělala/jedla... po dopečení jsem v půli rozřízla, namazala na část povidla, na část broskvovou a na část malinovou marmeládu, přiklopila a polila čokoládovou polevou a zasypala trochou kokosu! výýborný a nevydržel ani do večera (a že ho nebylo zrovna málo) :-) díky za super recept! 1****** <3

  • Petra Matysová
    Petra Matysová |

    1. 2. 2013 09:06

    Perníček je super,dělám ho pořád a každému chutná....Je vláčnej =)Doporučuji =)

  • Alice
    Alice |

    25. 10. 2012 12:59

    Dnes sem ho pekla :-) pridala jsem tam jeste trochu povidel a med.Je to fakt mnamka :-P

  • MarilynM2
    MarilynM2 |

    18. 9. 2012 18:44

    místo oleje jsem dala hrnek švestkové nutely a výborně vláčný :)

  • Petra Matysová
    Petra Matysová |

    25. 11. 2011 15:54

    Zkoušela jsem to bez sody,ale peník byl nízkej a kraje byly trošku tvrdší..

  • Terka
    Terka |

    22. 11. 2011 13:22

    Když tam nebude jedla soda bude to vadit ? :-!

  • rychtarka11
    rychtarka11 |

    27. 8. 2011 12:21

    Tento recept je výborný a je nadýchaný i s bezlepkovou moukou (jizerkou) což je fajn

  • hennebenne
    hennebenne |

    10. 5. 2011 19:47

    Vyzkoušela jsem a je naprosto dokonalý :-)) . Přidala jsem ještě nasekané ořechy a nalámanou čokoládu. No prostě ńamka doporučuji ;-)

  • copinka
    copinka |

    27. 11. 2010 07:06

    Včéra jsem upekla je velmi nadýchaný chválím!!!!

  • Petra Zmrzlíková
    Petra Zmrzlíková |

    7. 7. 2009 16:35

    Doma pečeme velmi podobně (3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, hrnek oleje, 2 hrnky mléka, van. cukr, kyp. prášek do perníku, 2 vejce, kakao). Je výborný politý čokoládou a sypaný kokosem či strouhanou margotkou.

  • Iveta Odvárková
    Iveta Odvárková |

    5. 3. 2008 09:31

    Anonyme, podle mého názoru je koření obsaženo v kypřícím prášku do perníku. Mám spoustu receptů na perníky, do kterých se perníkové koření dává pouze ve formě "PRDOPER". :-)

  • Anonym
    Anonym |

    4. 3. 2008 20:54

    a co koreni?

  • eva
    eva |

    26. 2. 2008 18:12

    je moc dobrý