Autor:

Kroupový oběd (večeře)

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kroupy 500 g
Cibule 2 ks
Kysané zelí
- okapané
500 g
Olej  
Sůl  
Cukr krupice  
Uzené maso - vařené
, pokrájené
350 g
Pepř mletý  
Kroupový oběd (večeře)

Postup přípravy:

Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy propláchnout převařenou osolenou vodou.
Na oleji (sádle) si osmažíme dvě velké pokrájené cibule, přidáme okapané zelí, které osolíme, dle chuti zasypeme cukrem a pod poklicí podusíme doměkka (ne příliš). Pokud je třeba, můžeme během dušení podlít troškou vody.
Uzené maso pokrájíme na menší kousky, které přidáme k podušenému zelí a necháme prohřát.
Vše ve větším hrnci smícháme, dle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.

*Uzené maso můžeme na malém množství sádla osmažit místo prohřívání v zelí.
*Uzené maso můžeme nahradit pečeným bůčkem nebo pleckem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Pomerančový pudink Pohrajte si v kuchyni s pomeranči Články z

Komentáře k receptu: Kroupový oběd (večeře)

Komentáře

  1. Veronika   24.02.2017 | 15:11 | reagovat |

    Kroupy používám málokdy, ale po téhle zkušenosti se to jistě změní, protože už dlouho jsme neměli něco tak dobrého. O:-) <3

  2. Anna Vostřálová   01.03.2014 | 18:48 | reagovat |

    Manželovi jsem navíc do krup přidala čerstvé škvarky, šmákli jsme si oba do syta, děkujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web