Plněná sekaná pečeně II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
2 minut
10
porce
1 235 kJ
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • 1 Šiška
    • 1
      kg mleté maso směs - nejlépe telecí a drůbeží, jemně umleté spolu
    • 1
      ks žemle
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý bílý, čerstvě drcený
    • koření paštikové na dochucení
    • 2
      lžíce vývar
    • 2
      lžíce hnědý rum nebo bílé víno
    • 6
      ks vařená vejce
    • pršut nebo plátky anglické slaniny na zabalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou směs, kterou ještě zvlhčete vývarem a alkoholem. Čím lépe směs propracujete rukama, tím bude homogennější, hladší a chutnější.
2
Na pečení můžete použít chlebíčkovou formu, kterou vyložte plátky slaniny tak, abyste jimi mohli sekanou přikrýt. Do formy naneste polovinu masové směsi, na ni položte do řádky vejce a zakryjte druhou polovinou směsi, přeložte plátky slaniny a formu postavte do pekáčku. Do poloviny výšky formy nalijte horkou vodu a pečte ve vodní lázni při 160–180 °C asi hodinu a půl. Sekanou můžete vytvarovat také jako válec nebo šišku, obalit slaninou, případně převázat a péct rovněž ve vodní lázni, ve formě nebo v alobalu. V alobalu můžete péct i přímo, pečením ve vodní lázni bude ale sekaná jemnější a hutnější.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    13. 6. 2016 16:22

    Smím se zeptat, proč jsou pořád v nabídce stejné recepty? Dřív se během několika málo dní měnily. Skladba menu týdne je také nedbalá a nehodí se k sobě.