Autor:

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Obtížné
Ingredience
Mleté maso 1 kg
Cibule 1 ks
Vejce 2 ks
Houska 1 ks
Mléko  
Hořčice plnotučná
1-2
2 lžíce
Sýr
100-200, sýr Feta
200 g
Rajský protlak 1 lžíce
Paprika  
Sůl  
Pepř mletý  
Oregáno  
Bazalka  
Tymián  
Jalovec  
Olivy 10 ks
Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme. Kvádr fety podelně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme „bochník“, delší než oba kousky fety položene v řadě za sebou. Bochník trošku připlacatíme, doprostřed položíme fetu a na to druhou čast směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénko otáčíme, aby se ty dvě půlky zasa pěkně spojily a feta byla víceméně pěkně uprostřed. Předáme do zapékací mísy a pečeme cca. 1,5 hod. při 200 °C.

Podáváme např. s bramborami dle mého receptu Atlasovy řecké patates sto fourno a tzatziki dle receptu TZATZIKI - originální řecký recept. „Kali orexi“ aneb dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Komentáře

  1. Ladia   05.01.2012 | 8:42 | reagovat | závadný

    Již po třetí se snažím odeslat komentář: :'( Zařazení maso mleté. Bylo by dobré upravit množství surovin, takhle není pro začátečníka zcela jasné zda se jedná o kusy nebo kila...
    A dále prosím o úpravu odkazů v receptu.

    1. Vlasta Novák   05.01.2012 | 9:24 | reagovat | závadný

      Částečně jsem opravil, zbytek množství ingrediencí musí doplnit autor...

    2. Josef Burián2210   08.03.2013 | 7:53 | reagovat | závadný

      jestli jste se odvazila varit tenoto recept tak jtse mela dělat podle svých uvžení(madam vzdy se neda řídit jen receptem) :-)

      1. Mirka   08.03.2013 | 12:43 | reagovat | závadný

        Začátečník podle vlastního uvážení vařit neumí a ti zkušenější taky rádi zkusí něco nového, co nechtějí vyhodit do koše. Madam je zkušená dost a jen reagovala na chyby. Někteří jsou chytří jak opice od přírody.

  2. Jana Sochová   15.02.2010 | 9:45 | reagovat | závadný

    Moc dobré, takové "chuťově odlehčené".

  3. Nela Frodova   04.05.2009 | 19:13 | reagovat | závadný

    výborné, udělala jsem vše. Měla jsem větší část jehněčího a méně vepřového masa. Bylo to dost cítit, ale kdo má rád, s fetou to nemělo chybu. Jen trochu brambory mě překvapily, na můj vkus zvláštní chuť, ale s tzatziky se to skvěle doplnilo. dávám za 1*

  4. Patrick Schmitt   19.01.2009 | 21:03 | reagovat | závadný

    Tak to mè velmi těší. :-) Mimochodem, když chci fetu, tak jsem před pár měsíci objevil v Tescu výbornou balenou fetu. Prodává se to pod značkou Tesco, obsaženo je 200 g fety, dovoz přímo z Řecka, běžná cena 49 Kč. Je to mnohem lepší neź nějaké náhražky, jako např. ta Apetina, o které jsem psal v receptu. Pravá feta je sice dražší, ale mnohem chutnější a lahodnější. :-)

  5. Tosca Rotigel   19.01.2009 | 16:14 | reagovat | závadný

    Dnes jsem ten recept vyzkousela a.....velmi dobry :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web