Autor:

Bavorské vdolky z domácí pekárny

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Mléko 200 g
Vejce 1 ks
Máslo
rozpuštěné
60 g
Polohrubá mouka 500 g
Sůl 1 lžička
Cukr 65 g
Citronová kůra
z 1 citronu
 
Sušené droždí 3/4 lžička
Rostlinný olej
na smažení
 
Bavorské vdolky z domácí pekárny

Postup přípravy:

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na pomoučněnou pracovní plochu a necháme znova nakynout. Do nakynutých uděláme vařečkou jamku a touto stranou klademe do rozpáleného oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně do zlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládku nebo povidlíčko, sypeme tvarohem, můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
Poznámka: toto těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí. Tak ať vám chutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1
4.87 23 5 1
Reklama
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Bavorské vdolky z domácí pekárny

Komentáře

  1. Ebigejl   22.10.2016 | 18:06 | reagovat |

    Výborné :) Moc jsme si pochutnali :)

  2. katuwu   21.11.2013 | 12:40 | reagovat |

    Bavorské vdolky zbožňuju už od malička a tenhle recept je moooc ;-) dobrý...

  3. Květa   21.10.2013 | 19:41 | reagovat |

    Recept jsem vyzkoušela dnes a výsledek byl výborný! Moc děkuji! ;-)

  4. lennnninka   15.08.2013 | 8:42 | reagovat |

    Recept skvělý, já dávám jen ještě hltánek (malý panák) čerstvého rumu:)). Je pravda, že s pekárnou musíte začít o nějakou dobu dřív, ale já ti dělám tak, že zapnu pekárnu a vyběhnu pro ovoce na zahradu nebo na trh. Než dorazím s ovocem, těsto na buchtu nebo na knedlíky je hotové. :-[

  5. Petula   18.11.2012 | 16:33 | reagovat |

    Holky, prosím vás - 200 gramů mléka?? nebo dvě deci :-))) já si to neumím převádět :-))
    Kolik z tohoto těsta máte cca kousku???
    Díky, jdu to zkusíííít :-)

    1. Stefinka.S   25.02.2013 | 11:30 | reagovat |

      Já dávám normálně dvě deci a vždy jsou výborné. A vdolečky vykrajuju jednou větší sklenicí a mám z toho tak plus minus dvacet kousků tak odhadem od oka :-)

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web