Bohaté řízky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek vepřová krkovice
    • 200
      g žampiony
    • 150
      g tvrdý sýr plátky
    • 150
      g šunka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 250
      ml smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli dáme žampiony.
2
Tuto směs dáme do zapékací mísy, na to dáme orestované maso, poklademe šunkou a sýrem a polovinou smetany.
3
Dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby, poté přidáme zbytek smetany a dáme ještě jednou zapéct asi na 20 minut.
4
Podáváme s vařenými brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Darienka22
    Darienka22 |

    15. 1. 2012 20:51

    Z kuřecího a bylo to dobré.

  • Lenka
    Lenka |

    7. 8. 2011 21:04

    Dneska jsem vyzkoušela a je to opravdu velká dobrota. :-P

  • Martik007
    Martik007 |

    16. 4. 2011 20:07

    Velká dobrota, všichni se oblizovali :-)

  • bellasima
    bellasima |

    9. 12. 2010 18:42

    vynikajici a hlavne rychle!urcite to nemame naposledy.diky za receptik :-)

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    2. 12. 2010 20:50

    Super, jde to i bez šunky a s kuřecím masem.

  • Mirek Štochlík
    Mirek Štochlík |

    27. 11. 2010 20:03

    Výborné, zapekl jsem kýtu ,žampionky jsem si dojel koupit pekne cerstve a sup stim do pekace . Jako prilohu orestovane varene brambory a oblohu . Vysledek hrozna dobrota ,urcite si to zopakujem. ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 11. 2010 19:20

    Dělal jsem z kýty,i tak byly krásně šťavnaté :-) !

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    23. 5. 2009 17:33

    ....ty vole ještě odfukujeme a hladíme si bachůůůůrek. Výtečné!!! :-) K.S.

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    17. 2. 2009 19:46

    Tyto řízky jsme měli o víkendu k oědu,byly opravdu výborné.Plátky krkovice jsem koupila i s kostí.Kost jsem ponechala, byly krásně šťavnaté a všem moc chutnaly.Tento recept si zaslouží 1...určitě brzy zopakuji.Děkuji za recept :o)).

  • Simona Hauptová
    Simona Hauptová |

    13. 4. 2008 15:59

    Luxusnííí:) Opravdu výborné jídlo dlouho jsme si tak nepochutnali. Dávám za jedna

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    2. 3. 2008 20:51

    Je to výborný recept, ale sýr doporučuji stejně jako Eva dát až před koncem, po 50 minutách by byl určitě spálený. Moc jsme si pochutnali, dávám jedničku.

  • Eva P.
    Eva P. |

    2. 3. 2008 13:18

    Moc dobré. Rizky jsem obalila jeste v mouce a pekla celkem kratsi dobu. Syr jsem dala az opravdu ke konci, aby jenom roztal a moc se nepripekl. Meli jsme k tomu bramborovou kasi, ale jde i jakakoliv zelenina. Vsem chutnalo.

  • anatéma
    anatéma |

    23. 1. 2008 13:04

    Neměla jsem šunku, tak jsem dala libovou anglickou a bylo to bááááječné, i když jsem musela vynechat pepř kvůli dětem :)

  • fr
    fr |

    8. 1. 2008 14:29

    bylo to vyborne

  • sg hhh
    sg hhh |

    8. 1. 2008 14:14

    hmmm ja sem to mel taky a mel sem prujem!!!!!!!

  • Monika Viktorinová
    Monika Viktorinová |

    15. 12. 2007 17:48

    včera jsem dělala k večeři....a bylo to moooc dobrý:)

  • Majka
    Majka |

    26. 11. 2007 09:42

    Móóóc výborné. Kombinace smetany se žampióny, mňam. Určitě brzy uvařím znovu. Zapékala jsem nejdříve asi na 220 plus minus 25 minut, poté už jenom 10 minut na 180. Dávám za 1.