Autor:

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Snadné
Těsto:
Mléko 3 dl
Droždí 1/2 kostka
Polohrubá mouka
-dle hustoty těsta
 
Skořice - mletá 1 lžička
Sůl 1 špetka
Cukr 1 lžička
Ingredience
Olej
-na smažení
 
Jablka
-dle potřeby
 
Dozdobení:
Šlehačka
,zakysaná smetana,jogurt
 
Moučkový cukr
smíchaný se skořicí
 
Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké, Dezerty

Mléko nalijeme do vyšší nádoby, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, skořici, sůl a rozmícháme. Po lžících přisypáváme tolik mouky, aby nám vzniklo ,,táhlejší,, těstíčko (hustší než palačinkové, aby drželo na plátcích jablek), které řádně promícháme (naženeme do něj vzduch) a necháme v teple kynout. Mezitím si připravíme jablka, která oloupene, vykrojíme střed s jadérky a pokrájíme je na plátky. Vykynuté těsto lehce promícháme, plátky jablek v něm namáčíme, ihned klademe do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Hotové lívanečky zdobíme šlehačkou, zakysanou smetanou nebo jogurtem a posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo dezert. Výborné teplé i studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1
4.95 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 20x)
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Komentáře

  1. Eva   28.01.2016 | 13:24 | reagovat | závadný

    Byly to dvě porce akorát pro nás a byly výborné :))

  2. Iveta   17.10.2013 | 17:21 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem přidat rum jako paní Růžena a protože je nás pět, raději jsem dělala z celého droždí, byly výborné, moc moc chválím.

  3. mamina   07.05.2012 | 17:57 | reagovat | závadný

    moc dobré, děkuji za nápad O:-)

  4. Růžena   28.03.2012 | 19:39 | reagovat | závadný

    Smažila jsem je v lívanečníku a do těsta jsem přidala tři lžíce rumu, byly výborné a krásně nadýchané. Hustější těsto lépe drží na jablíčkách.

  5. ladičova   27.01.2012 | 20:16 | reagovat | závadný

    mnamy namy nam <3

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web