Lívanečky s česnekovými výhonky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      ml mléko
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 400
      g polohrubá mouka cca
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova...
    • 200
      g česnekové výhonky
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko rozmícháme s vejci, moukou, kypřidlem, solí a kořením dle chuti. Pak přimícháme, nastrouhaný česnek (tím nemusíme šetřit), jemně pokrájenou slaninu a drobně pokrájené česnekové výhonky. Česnekové výhonky můžeme dobře nahradit i drobně pokrájenými zelenými fazolkami. Naběračkou lijeme do lívanečníku nebo do pánve s trochou rozpáleného oleje středně husté těstíčko (hustší než na palačinky). Placičky / lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Podáváme jako svačinu, například k bílé kávě nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem. Podávat je můžeme i jako přílohu k bramborové nebo gulášové polévce.
3
Pokud vynecháme slaninu a nahradíme jí větším množstvím výhonků nebo uzeným tofu, můžeme podávat lívanečky jako bezmasý pokrm.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.