Kořeněné vepřové řízky v alobalu

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 21
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso
    • sůl
    • slunečnicový olej
    • máslo
    • 4
      ks rajčata malá
    • 100
      g žampiony
    • česnek
    • bazalka
    • 4
      ks alobal čtverce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do vařící vody, vyjmeme a oloupeme. Nakrájíme je na plátky a poklademe na opečené řízky. Žampiony podusíme na másle a také rozdělíme na řízky. Osolíme je, posypeme drobně nakrájeným česnekem a bazalkou. Položíme na čtverce alobalu vymaštěné olejem, pevně uzavřeme a pečeme v horké troubě, až se nafouknou. Nakonec alobal trochu pootevřeme a pečeme ještě asi 2 minuty otevřené.
2
Přílohu si zvolí každý sám, dobré jsou brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    31. 3. 2011 20:42

    Moc dobré, maso bylo krásně měkké. Všichni jsme si moc pochutnali. Dávám za 1.

  • luvia
    luvia |

    23. 3. 2011 12:24

    dneska jsem vyzkoušela a musím pochválit. Velmi dobré.

  • bohus
    bohus |

    10. 3. 2011 08:40

    nechapu jak muze nekdo mlatit prase kdyz je mrtve . v zivote jsem maso nenaklepaval . pouzivam dlan.palickou cele maso potrham a vsechna stava vytece

  • zuza
    zuza |

    2. 2. 2011 14:08

    Moc dobré, brambory nakrájené na měsíčky jsem přidala ke každé porci přímo do alobalu a bylo to výborné. Díky za inspiraci.

  • zuzkan
    zuzkan |

    30. 1. 2011 17:54

    Jídlo je lehké, dobré, u nás mělo úspěch.

  • Ivana
    Ivana |

    22. 1. 2011 21:06

    Myslite, ze by to slo udelat v remosce se stejnym vysledkem?

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    21. 2. 2010 18:16

    Dnes jsem dělala k obědu. Alobal není potřeba potírat olejem, maso pustí šťávu. Manžel si moc pochutna, opravdu vynikající. Doporučuji a dávám velkou 1

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2007 16:48

    bez tuku není dobré jídlo dobré!Fajnšmekr

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    16. 11. 2006 12:18

    Patriko, já teda nevím, ale mě se to zdá celkem dietní jídlo, kde vidíte příliš mnoho tuku???

  • Patrika
    Patrika |

    16. 11. 2006 09:05

    Může to být dobré, ale příliš mnohu TUKU!!

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    26. 3. 2006 17:34

    Tak toto vyzera ako královsky pokrm, urcite vyskusam, dakujem

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    9. 9. 2005 13:18

    Klidne tam ty brambory pridejte. Zvlast male bramburky jsou pak primo lahudkove. Delame takovehle balicky i s kurecim stehnem a pak je na chate peceme v popelu. A to je pak opravdu posusnanicko.

  • marti
    marti |

    9. 9. 2005 09:53

    To je dobrý nápad, příště to tak vyzkouším :-)

  • janato
    janato |

    9. 9. 2005 09:38

    Ještě by bylo praktické a určitě i dobré, kdyby se i příloha(myslím brambory) dělala také v alobalu spolu s masem.