Autor:

Muffiny po belgicku

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 12
Ingredience
Hladká mouka 125 g
Polohrubá mouka 125 g
Rozpuštěné máslo 125 g
Zakysaná smetana 200 g
Vejce 2 ks
Cukr 125 g
Vanilkový cukr
nebo vanilkové aroma
2 ks
Jedlá soda 1 lžička
Prášek do pečiva 1 lžička
dle chuti
Nasekané ořechy  
Čokoláda  
Višně naložené v alkoholu  
Kakao  
Muffiny po belgicku

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dezerty

Vejce rozšleháme s cukrem (i vanilkáčem, případně van. aroma). Poté přidáme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Postupně přisypeme mouku, sodu a prdopeč.

Dle chuti přidáme nasekanou čokoládku, ořechy, kakao, ovoce... Nám chutnají nejvíc kakaové s višněma a hořkou čokoládou.

Plníme do formy. Vyjde na cca 12 ks. Podle toho, jak máte velkou formu a kolik přidáte přísad nad rámec receptu. :)

Pečeme cca 15 min. v troubě vyhřáte na 160°C. Musí být tak akorát. Když se „suší“ moc dlouho, tak to už není ono... Musí být krásně vláčné. :)

Vyzkoušela jsem kvanta receptů na muffiny, ale tento od kamarádky z Belgie je bezkonkurenčně nejlepší a už jiné nedělám.

DOBROU CHUŤ

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Muffiny po belgicku

Komentáře

  1. Kitty   24.10.2013 | 20:28 | reagovat |

    Výborné a jsou vláčné druhý den!! :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web