Dýňová tortila

Těsto na tortilu
Kukuřičná mouka 300 g
Voda 1 dl
Sůl 1 špetka
Dýňová náplň
Dýně 600 g
Sojová omáčka 4 lžíce
Koření - Čína 1 lžíce
Kukuřičná kaše
instantní nebo Solamyl či maizrna
 
Sůl 1 špetka
Na dohotovení
Chilli pasta 1 lžíce
Kečup - jemný 2 lžíce
Prolisovaný česnek 2 stroužek
Rajče 1 ks
Okurka 1 ks
Paprika 1 ks
Ledový salát 1 ks
Dýňová tortila

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni nakrájíme na menší nudličky, vložíme do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolíme podle chuti. Řádně promícháme a necháme marinovat. (Minimálně 2 hodiny). Poté směs s marinádou podusíme na pánvi a zahustíme instantní kukuřičnou kaší nebo Solamylem či Maizenou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Hotovou tortilu potřeme směsí z umíchané chilli pasty, kečupu a prolisovaného česneku, přidáme dýňovou směs a doplníme čerstvou nakrájenou zeleninou. Zavineme a papkáme.

Hotový pokrm lze též po zavinutí dát dát do zapékací misky, poklást či posypat nastrouhaným tofu či sýrem a krátce zapéct..

Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1034

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Těstoviny s hráškem a chřestem Čerstvá Itálie také u vás doma Články z

Komentáře k receptu: Dýňová tortila

Komentáře

  1. Tereza J.   28.02.2008 | 19:51 | reagovat | závadný

    Dievčatá ( a chlapci ), prosím vás, napíšte, či vidíte pri tomto recepte fotku. Ďakujem :)))

  2. Tereza J.   10.02.2008 | 8:29 | reagovat | závadný

    Prosím p. Kovářovú zmazať 1. môj príspevok, omzlom to odišlo 2x. Ďakujem.

  3. Tereza J.   10.02.2008 | 8:28 | reagovat | závadný

    1. recept : 85 dkg hladkej kukuričnej múky15 g rastlinného tukuasi 0,5 dl vody3 g prášku do pečivaštipka soliolej na vyprážaniemúka na posypanie dosky2. recept 200 g kukuričnej múky, 600 g pšeničnej celozrnnej múky, 2 dl vody, rajčinový pretlak, konzerovovanú fazuľu, soľ, chilli, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olejTak som sa royhodla, že urobím ešte ray, ale s tým alobalom, pretože tortily boli ozaj dobré.

  4. Tereza J.   10.02.2008 | 8:24 | reagovat | závadný

    Tak som to skúsila a musím dať čiastočne pani Gite za pravdu. Cesto urobiť šlo, aj keď z pšeničnej múky je to rýchlejšie. Aj vyvaľkať placky išli, problém nastal pri prenášaní placiek. Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo ok. Plnka bola výborná, aj celé tortily chutili. Hľadala som na Internete a našla som recept presne z rovnakých ingrediencií, ale postup pri tvarovaní placiek bol nasledovný : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 –1,5 minúty z každej strany. Po upečení tortilly hneď vložíme do misky prikryjeme utierkou, aby zostali teplé mäkké. ( citát ). Okrem toho som našla ešte 2 recepty : 1.

  5. Tereza J.   10.02.2008 | 8:17 | reagovat | závadný

    Tak ja som to teda včera skúsila :))) A musím dať čiastočne za pravdu pani Gite. Cesto na tortilu sa urobiť dalo, aj keď z pšeničnej múky to ide samozrejme rýchlejšie. Problém nastal pri plackách. Aj vyvaľkať sa dali, len bol problém placku dostať z dosky, akonáhle som sa snažila ju premiestniť, rozsypávala sa. Nepomohlo ani podobratie nástrojom . Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo v pohode a placky boli super. Tekvicová náplň je výborná, placky chutili. Pozrela som Internet a našla som recept s presne uvedenými indredienciami, lenže tam bolo doplnený postup vyvaľkania placiek : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 – 1,5 minúty z každej strany.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web