Bylinkový králík na žampionech

Hodnocení:

Moje:

-
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík - naporcovaný
    • 1
      ks cibule - větší
    • 1
      lžička tymián - sušený
    • 0,5
      lžička rozmarýn - sušený
    • 2
      snítka jalovec
    • 2
      stroužek česnek
    • 30
      g máslo
    • 50
      g špek slabé plátky nebo jemně pokrájený
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce králíka nasolíme, dáme do pekáče s máslem, pokrájenou cibulí, česnekem a žampiony, posypeme kořením, poklademe plátky špeku, zaklopíme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Pak podlijeme vodou a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů péct zakryté doměkka za občasného podlití a obrácení.
2
Porce králíka vyjmeme, do výpeku přidáme smetanu, dle potřeby vodu nebo vývar, malým množstvím hladké mouky rozmíchané ve studené vodě omáčku zahustíme a necháme provařit do zhoustnutí v troubě nebo na sporáku, případně dochutíme solí. Pak vrátíme porce králíka do omáčky zpět prohřát.
3
Podáváme s knedlíkem, noky, bramborem nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • PavelD
    PavelD |

    3. 12. 2016 13:48

    Skvělé. Dneska jsem dělal v mikrovlnné troubě a paráda. Po 40 minutách hotovo. Perfektní recept. Omáčka psala. V manželčiných očích jsem hodně povyrostl

  • nwon
    nwon |

    26. 3. 2016 15:57

    Maso nevysusene, se skvelou omackou, proste dokonalost sama! Pisu velkou jednicku s hvezdickou a dekuji za recept.

  • Radka
    Radka |

    21. 3. 2015 16:16

    Tohle byl králík bez chybičky, dík za recept.

  • Petra Gogolová
    Petra Gogolová |

    11. 9. 2014 07:45

    Děkuji za recept, včera jsme ho vyzkoušely a byla to úplná králičí fantazie. :-* :-*

  • Bláhová
    Bláhová |

    14. 2. 2014 13:47

    Určitě brzy zopakuji, je to moc dobrá úprava králíka, jsem nadšená jak všem chutnalo a nic nezbylo. Děkuji vám za recept.