Jogurtové kořeněné řízky z trouby

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g maso na řízky : vepřové, kuřecí nebo krůtí, cca 600 -
    • 200
      g bílý jogurt tučný, nejlépe řecký
    • 1
      ks vejce
    • 1,5
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • kari nebo Tandoori Masala, případně česnek, čerstvě nasekané bylinky...
    • sůl
    • olej
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na menší medailonky, nebo prokrojit na slabší plátky, jemně osolíme. Krůtí maso nakrájíme na plátky a jemně osolíme.
2
Jogurt ve větší misce smícháme s vejcem, solamylem, 1,5 - 2 lžičkami kari nebo jiného námi oblíbeného koření, česnekem či bylinkami.
3
Plátky masa ze všech stran obalíme v jogurtové směsi, ve které je necháme přes noc odležet v chladnu, pod poklicí nebo fólií.
4
Naložené plátky masa přendáme na plech s olejem pomaštěným pečícím papírem. Zbylou jogurtovou směs z misky nandáme na plátky masa. Plátky ještě mírně osolíme.
5
Dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 30-45 minut (dle tloušťky plátků a druhu masa). Pečeme doměkka, měkkost vyzkoušíme vidličkou.
6
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, zeleninovou oblohou...
7
Takto připravit můžeme i naprcovaného králíka nebo králičí stehenní řízky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka Králová
    Hanka Králová |

    21. 4. 2017 20:03

    Byly výborný :-*

  • Šárka
    Šárka |

    21. 9. 2016 11:22

    Moooooc dobré , díky .

  • Skokanová
    Skokanová |

    26. 4. 2016 13:45

    Děkuji za skvělý recept :-) Doporučit je můžu všem co rádi snadné a dobré recepty jako já.

  • Hani
    Hani |

    10. 4. 2016 16:52

    Výborné byly!

  • Větrovská
    Větrovská |

    6. 1. 2016 19:05

    Chutnaly znamenitě, určitě budeme je dělat častěji.

  • Chalan vole
    Chalan vole |

    2. 12. 2015 10:46

    Je to prostě žlutej černoch asi jako babčka na plechu víš co kámo

  • Zuzana
    Zuzana |

    23. 6. 2015 07:59

    Vynikající :-))

  • Jiřina Pačesová
    Jiřina Pačesová |

    31. 5. 2015 21:22

    Výborné řízky, dnes k obědu jsme je měly poprvé a naposledy tedy určitě ne. Děkuji za recept na mimořádně chutné řízky.

  • PK32
    PK32 |

    19. 4. 2015 20:05

    Křehké,šťavnaté a výborné řízky.

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 4. 2015 19:42

    ...používám hlavně řecký jogurt z Lidlu v kilovém kyblíčku nebo občas z Kauflandu kilový Zorba řecký jogurt ...nestalo se mi ani jednou, že by marináda zřídla, i ten zbytek z mísy musím vždycky vyndavat stěrkou, protože sám nevyteče ...jsem rád, že i přes malé peripetie řízky chutnaly ...určitě jsou k dostání i menší balení než kilové ;-) ...škoda, že paní Eva nenapsala, jaký druh jogurtu použila, když už se tak hezky rozepsala :-)

  • Q
    Q |

    6. 4. 2015 16:46

    Dnes jsem vyzkoušela, chuťově výborné. Ale nevím, kde jsem udělala chybu, dělala jsem přesně podle receptu, ale marinádu jsem měla moc řídkou, skoro tekutou. Přidala jsem solamyl, ale ani to nepomohlo. Do zbytku marinády, který se dává na maso, jsem musela přimíchat strouhanku, jinak by to z masa okamžitě steklo. Jediný rozdíl proti receptu - použila jsem místo řeckého jogurtu selský, ten jsem považovala za dostatečně hustý. Tak nevím, jestli to mohlo být tím. Ale jinak moc dobré, ráda bych to udělala znovu, ale nevím, co mám udělat jinak (a lépe)

  • Eva Kolářová
    Eva Kolářová |

    4. 4. 2015 08:03

    Jogurtové řízky dělám běžně, ale osmažím je. Od včera už asi řízky jen peču, protože za A) jsou ještě křehčí a šťavnatější a to jsem si myslela že víc už to nejde. Za B) jde to i bez prskání omastku při smažení. Za C) nic nemusím hlídat a otáčet. D) pak jenom vyhodím papír z plechu a mám uklizeno. Za E) o tom jak byly báječný a měli jsme všichni boule za ušima se přesvědčíme znova v pondělí. A za F) minimálně oleje, narozdíl od smažení, takže jíme o něco zdravěji. Já jsem z tohohle receptu nadšená a hotová a všem ho doporučuji na vyzkoušení.