Autor:

Jogurtové kořeněné řízky z trouby

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Maso na řízky
: vepřové, kuřecí nebo krůtí, cca 600 -
700 g
Bílý jogurt
tučný, nejlépe řecký
200 g
Vejce 1 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1,5 lžíce
Kari
nebo Tandoori Masala, případně česnek, čerstvě nasekané bylinky...
 
Sůl  
Olej  
Pečící papír  
Jogurtové kořeněné řízky z trouby

Postup přípravy:

Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na menší medailonky, nebo prokrojit na slabší plátky, jemně osolíme. Krůtí maso nakrájíme na plátky a jemně osolíme.

Jogurt ve větší misce smícháme s vejcem, solamylem, 1,5 - 2 lžičkami kari nebo jiného námi oblíbeného koření, česnekem či bylinkami.

Plátky masa ze všech stran obalíme v jogurtové směsi, ve které je necháme přes noc odležet v chladnu, pod poklicí nebo fólií.

Naložené plátky masa přendáme na plech s olejem pomaštěným pečícím papírem. Zbylou jogurtovou směs z misky nandáme na plátky masa. Plátky ještě mírně osolíme.

Dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 30-45 minut (dle tloušťky plátků a druhu masa). Pečeme doměkka, měkkost vyzkoušíme vidličkou.

Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, zeleninovou oblohou...

Takto připravit můžeme i naprcovaného králíka nebo králičí stehenní řízky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.9 11 5 1
Mazanec Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Jogurtové kořeněné řízky z trouby

Komentáře

  1. Šárka   21.09.2016 | 11:22 | reagovat |

    Moooooc dobré , díky .

  2. Skokanová   26.04.2016 | 13:45 | reagovat |

    Děkuji za skvělý recept :-) Doporučit je můžu všem co rádi snadné a dobré recepty jako já.

  3. Hani   10.04.2016 | 16:52 | reagovat |

    Výborné byly!

  4. Větrovská   06.01.2016 | 19:05 | reagovat |

    Chutnaly znamenitě, určitě budeme je dělat častěji.

  5. Zuzana   23.06.2015 | 7:59 | reagovat |

    Vynikající :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web