Domácí bramborové hranolky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory moučné
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 0,5
      lžička římský kmín
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky, vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín, cayennský pepř, sůl, pepř a tymián - v této směsi brambory obalíme nebo je protřepeme v sáčku, aby je tato směs rovnoměrně pokrývala.
2
Brambory vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horké troubě 40 minut dozlatova, aby byly křupavé, občas je obrátíme.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Samm
    Samm |

    1. 4. 2013 18:23

    Já jen.. tohle jsou obalované brambory, k hranolkům se to ani trochu neblíží.. ale jinak je to určitě skvělý recept..

  • pippiva
    pippiva |

    29. 11. 2011 14:49

    My tomu rikame piskove brambory. Vypadaji jak obalene v pisku ;-)

  • D
    D |

    13. 11. 2011 17:04

    Určitě to bude chutné, ale ten název...moc mi to hranol teda nepripomina :)

  • pippiva
    pippiva |

    6. 5. 2011 14:38

    Take delam podobny recept, brambory krajim na kostky, pridavam nakrajenou cibuli a delam jednoduse jen s vetsim mnozstvim strouhanky, osolene a opeprene. Davam na velky plech v jedne vrstve, jsou tak pekne opecene a nemusi se prevracet.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    16. 4. 2009 15:21

    Pane Gurgulaku, pul lzicky umleteho rimskeho kminu na 1 kg brambor neni vubec prehnane mnozstvi. Casto s nim varim a tak vim co cem mluvim. Pokud byste stali o to aby kmin byl jeste vonavejsi, lehce ho pred umletim oprazte na suche panvi.Mimochodem, brambory vypadaji velmi lakave a udelam je dnes k veceri.

  • Ingrid Poslušná
    Ingrid Poslušná |

    16. 4. 2009 09:15

    Lidi pojmenujte si to jak chcete.Autor se chce s vama podelit o recept a je to jen na vas jestli si ho prectete a uvarite....:-)

  • Helena Stříbrná
    Helena Stříbrná |

    6. 10. 2008 08:32

    Název asi nevystihuje recept. Hranolky nejsou osminky brambor a upravují se jinak.

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    5. 10. 2008 21:33

    Takhle dělám americké brambory, akorát koření používám jiné.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    5. 10. 2008 21:05

    Pane Garguláku, vy jste mě úplně zaskočil... vaše recepty jsou neodzkoušené...?!

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    5. 10. 2008 21:04

    Pro Vava - pokud myslíte, nechám to na vás, můžete si je pojmenovat i jinak. :-)))

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    5. 10. 2008 20:11

    K dávkování římského kmínu radím zaujmout opatrný, ale opravdu velmi opatrný přístup...Hano, opravdu to máte odzkoušeno? Půl lžičky? A ještě mletý?

  • Vava -
    Vava - |

    5. 10. 2008 19:38

    Myslím, že toto nejsou hranolky, ale americké brambory.