Domácí bylinková lučina

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
15 minut
10
porce
neuvedeno
autor: Nickita

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 2
      kelímek bílý jogurt (500ml)
    • 3
      stroužek česnek
    • bylinky (nejlepší jsou čerstvé)
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme větší misku, na kterou dáme síto. Do síta rozprostřeme čistou utěrku. V druhé misce si smícháme 2 bílé jogurty (2 x 500 ml) a smetanu. Pořádně promícháme a nalijeme do síta. Dáme do lednice a necháme 24 hodin odkapat syrovátku.
2
Druhý den lučinu dochutíme dle libosti. Já přidávám trochu soli, 3 stroužky prolisovaného česneku a bylinky dle chuti (pažitka, petržel, libeček, rozmarýn, oregano, tymián...). Dobře promícháme a můžeme podávat s čerstvým chlebem. V uzavíratelné misce lučina vydrží v lednici zhruba týden.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.