Autor:

Domácí čokoláda

10 minut PT0H10M
Snadné
Ingredience
Ztužený tuk 250 g
Cukr 250 g
Kakao 80 g
Vanilkový pudink 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Tuk rozpustíme ve vodní lázni a po lžících přidáváme smíchané přísady. Mícháme, dokud se cukr dobře nerozpustí a hmota není hladká. Nevaříme! Hotové nalijeme do malých formiček na čokoládu a necháme ztuhnout. Pak vyklopíme do papírových košíčků.

Pro obměnu lze přidat do směsi strouhaný kokos nebo sekané mandle, případně „utopit“ půlku mandle v nalité formičce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Domácí čokoláda

Komentáře

  1. mildaP   09.12.2016 | 10:04 | reagovat |

    Posílám Vám starý rodinný recept z roku 1953, jak ho dělávala maminka a čokoláda se balila do staniolu a věšela na stromek:
    Čokoláda na vánoční stromek (rodinný recept od Kamposů z Klatov)
    Suroviny:10 dkg kakao, 20 dkg 100%-ní tuk, 20 dkg moučkový cukr, 5dkg hladká mouka, 1 lžička bramborové moučky (solamyl), 2-3 kapky tekuté vanilky nebo 1 vanilkový cukr
    Postup: sypké suroviny důkladně promíchat, tuk nechat rozpustit ve vodní lázni, přidat do sypké směsi a 15 minut třít ve vodní lázni, poté naplnit do formiček, které byly ponořené ve studené vodě, nechat ztuhnout v chladu 15-20 min., vyklopit, kdysi se zabalila do staniolu a věšela se na stromek

    1. Jana   12.12.2016 | 18:50 | reagovat |

      Mouka do čokolády? To snad né.

  2. THUNDERRR   07.06.2016 | 13:36 | reagovat |

    No tak to není v tom případě čokoláda když základem je ztužený rostlinný(palmový) tuk! základem každé čokolády je KAKAOVÉ MÁSLO!! bože můj něco tak odporného s palmovym tukem jako tohle se nedá nazývat čokoládou!!

  3. Venda   06.04.2015 | 12:26 | reagovat |

    Trošku jsem to modifikoval,.. kdybych se totiž držel receptů našich babiček a vůbec, byl bych valící se koule s cukrovkou a náběhem na íčko díky tukem zarostlým cévám. Ve vodní lázni jsem proto rozpustil 7,5 dkg másla dvě lžíce třtinového cukru a malou lžíci medu. Za stálého míchání vidličkou se cukr a med postupně rozpouštěl v másle, potom jsem vzal kakao a postupně sypal a míchal a míchal, aby nevznikly hrudky. Nakonec se zhasne pod plotnou a ochutnává se, aby nebyla čokoláda příliš sladká ani hořká, podle toho lze doplnit požadované ingredience. Polil jsem s tím bábovku a je to fajn.

  4. Katuš   29.06.2014 | 21:04 | reagovat |

    Když to tak čtu, obejdu se bez, již podle složení je jasné, že tohle s čokoládou nemá nic společného, bleh.

  5. Lucka   11.12.2013 | 17:23 | reagovat |

    Nejsem žádný kuchařský talent, tak jsem se bála, že se mi čokoláda nepovede, ale povedla, je hladká, bez hrudek a moc dobrá :-) Jediné, co bych ubrala, je cukr, na můj vkus je ho tam příliš a čokoláda je moc sladká. Jinak perfektní. Přidala jsem si do ní navíc skořici.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web