Autor:

Domácí lučina - smetanová

Snadné
Ingredience
Bílý jogurt
, nejlépe tučnější: řecký, farmářský, selský, Hollandia...
1 kg
Smetana ke šlehání 250 ml
Sůl
cca
1/2 lžička
Dále dle chuti:
Červená paprika  
Jarní cibulka  
Česnek  
Šunka  
Posekané bylinky
: pažitka, petrželka...
 
Čerstvé ovoce
nebo kompotované...
 
Domácí lučina  - smetanová

Postup přípravy:

Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou plátěnou utěrkou nebo plenou, který postavíme na kastrol nebo mísu a necháme cca 24 hodin v chladu (stačí chladnější špajz (spíž) odkapávat. Okapanou syrovátku můžeme vypít (snižuje nadváhu...) nebo použít do koupele (protizánětlivé účinky...).

Hotovou lučinu dáme do čisté nádoby na uzavření, uchováváme jí v chladnu a dle chuti odebíráme.

Dochucení je na naší chuti: paprika sušená i čerstvá, cibulka, bylinky, feferonka, šunka... Můžeme dochutit i na sladko. Vhodná je i na výrobu oblíbených cheesecaků - slaných i sladkých.

Domácí lučina je hedvábná, lahodná, bez hrudek. Vhodná pro přípravu pomazánek. Podle potřeby se dá rozředit smetanou nebo mlékem a použít na dipy různých chutí: česnek, zázvor, bylinky...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1
4.9 21 5 1
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Domácí lučina - smetanová

Komentáře

  1. Bára   31.05.2016 | 6:19 | reagovat |

    Skvělý recept. Lučina je výborná a každý komu jsem řekla o domácí výrobě jí chce zkusit ;-))

  2. Marta   01.02.2016 | 21:42 | reagovat |

    Lučinu milujeme a doma dělanou jí můžeme pojídat v neomezeném množství aniž by jsme rujnovali domácí rozpočet :-D

  3. Ilona Nováková   29.10.2015 | 17:34 | reagovat |

    Za to čekání při okapávání stála. Je výborná.

  4. tobousek   23.07.2015 | 7:38 | reagovat |

    vyborna zalezitost

  5. Jolka   31.05.2015 | 8:43 | reagovat |

    Nemůžu jinak než souhlasit,opravdu je lahodná.Dělala jsem to jogurtu Hollandia a měla jsem 450g :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web