Srdce na smetaně

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks srdce vepřové
    • 150
      g máslo cca
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka cca
    • cukr krupice
    • sůl
    • 5
      ks nové koření -kuličky
    • 5
      ks pepř celý
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • ocet
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 150
      ml šlehačka cca
    • vývar ze srdcí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Srdce opláchneme a vaříme v osolené vodě s menší částí cibule a 2 bobkovými listy doměkka. Pak srdce nakrájíme na slabé nudličky a vývar přecedíme. Máslo si rozpustíme a osmažíme na něm pokrájenou cibuli spolu s kořením. Vše pak zaprášíme moukou, orestujeme do růžova, zalijeme vývarem a řádně rozmícháme. Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem, octem, solí a provaříme. Dochutit můžeme i povařením silnějšího plátku citronu spolu s hořčicí... Omáčku přecedíme. Nakonec vmícháme smetanu a nudličky ze srdcí, necháme probublat a podáváme.
2
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mucho
    mucho |

    9. 1. 2015 07:13

    Moc chutnalo, ale s hořčicí opatrně. Klidně to zkuste bez ní :-)

  • jirka zelený
    jirka zelený |

    12. 6. 2013 13:14

    :-P zkouším podle Edit,,,mnamka

  • Milada
    Milada |

    15. 5. 2013 13:12

    Ikdyž jsem zapomněla na hořčici,bylo to výborné,děkuji za nový recept.

  • Edit
    Edit |

    5. 6. 2012 12:53

    tohle jídlo miluju.Srdíčka jsou také daleko lahodnější než játra..Já mám svůj hodně zjednodušený recept kdy dávám jen masox,vegetu a cukr a i tak to je luxusní.Srdíčka už vařím nadrobno nakrájená na cibulce podušené ve vodě.Poté přidám mléko a smetanu a nakonec dochutím a super.Někdy přidávám citron.šťávu ale nemusí tam vždycky být.Mňam,zrovna dneska jsem vařila :)

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    9. 3. 2012 11:59

    Mňam.Škoda že zapomínáme že i vnitřnosti můžou být dobré.

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    9. 3. 2012 11:57

    Mňam.Škoda že zapomínáme že i vnitřnosti můžou být dobré.

  • Klára Fojtová
    Klára Fojtová |

    10. 1. 2012 20:20

    Tohle jídlo nikdy nezklame.Jen nové koření i pepř dávám mletý.Má totiž výraznější chuť.

  • Janek
    Janek |

    22. 3. 2011 16:54

    Takhle srdce vařila moje babička a moc nám chutnalo 8-) .