Autor:

Srdce na smetaně

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Srdce
vepřové
2 ks
Máslo
cca
150 g
Cibule 2 ks
Hladká mouka
cca
2 lžíce
Cukr krupice  
Sůl  
Nové koření
-kuličky
5 ks
Pepř celý 5 ks
Bobkový list 4 ks
Tymián 1 špetka
Ocet  
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Šlehačka
cca
150 ml
Vývar
ze srdcí
 
Srdce na smetaně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Vepřové

Srdce opláchneme a vaříme v osolené vodě s menší částí cibule a 2 bobkovými listy doměkka. Pak srdce nakrájíme na slabé nudličky a vývar přecedíme. Máslo si rozpustíme a osmažíme na něm pokrájenou cibuli spolu s kořením. Vše pak zaprášíme moukou, orestujeme do růžova, zalijeme vývarem a řádně rozmícháme. Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem, octem, solí a provaříme. Dochutit můžeme i povařením silnějšího plátku citronu spolu s hořčicí... Omáčku přecedíme. Nakonec vmícháme smetanu a nudličky ze srdcí, necháme probublat a podáváme.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
1-
4.6 25 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Srdce na smetaně

Komentáře

  1. mucho   09.01.2015 | 7:13 | reagovat |

    Moc chutnalo, ale s hořčicí opatrně. Klidně to zkuste bez ní :-)

  2. jirka zelený   12.06.2013 | 13:14 | reagovat |

    :-P zkouším podle Edit,,,mnamka

  3. Milada   15.05.2013 | 13:12 | reagovat |

    Ikdyž jsem zapomněla na hořčici,bylo to výborné,děkuji za nový recept.

  4. Edit   05.06.2012 | 12:53 | reagovat |

    tohle jídlo miluju.Srdíčka jsou také daleko lahodnější než játra..Já mám svůj hodně zjednodušený recept kdy dávám jen masox,vegetu a cukr a i tak to je luxusní.Srdíčka už vařím nadrobno nakrájená na cibulce podušené ve vodě.Poté přidám mléko a smetanu a nakonec dochutím a super.Někdy přidávám citron.šťávu ale nemusí tam vždycky být.Mňam,zrovna dneska jsem vařila :)

  5. ŠKORNÍKOVÁ   09.03.2012 | 11:57 | reagovat |

    Mňam.Škoda že zapomínáme že i vnitřnosti můžou být dobré.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web