Lahůdková sekaná

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové maso (Ramínko, krkovice)
    • 250
      g tučnější uzené maso
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • vegeta
    • sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks bílek
    • slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme menší šišky, do kterých můžeme zastrčit telecí párek nebo natvrdo vařená vejce. Šišky vložíme do vymazaného pekáče, potřeme rozšlehaným bílkem a povrch poklademe plátky slaniny, které připevníme párátky. Podlijeme trochou vody s masoxem. Přiklopené pečeme hodinu, pak odkryjeme a během dopékání poláváme vypečenou šťávou.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Javorčenka
    Javorčenka |

    25. 1. 2017 00:02

    Jee, s receptem to sice vubec nesouvisi, ale koukám, že jste moje jmenovkyně! Doslova. Těší mě, Lada Javorková. 8-) vždycky mě zajímalo, zda se na světě jmenuje někdo úplně stejně a tak teď brouzdám internetem a hle, asi ano. Nevím, zda se k této zprávě vůbec dostanete, ale kdyby náhodou, ozvěte se mi na email: lj.javorkova@gmail.com :))) mějte se krásně

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 8. 2011 16:18

    Chuťově velice zajímavá sekaná. To uzené maso má něco do sebe, Laďko. Na kilo masa počítám 4 rohlíky (i když v seznamu ingrediencí vůbec nejsou uvedené) a 4 vejce. Dovnitř jsem dala vejce a proužek papriky. Bohužel mi trochu šiška praskla. Ale na chuti to neuškodilo :-).

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 11. 2010 18:17

    Zajímalo by mě,kolik vajec,žemlí....

  • Lada Javorkova
    Lada Javorkova |

    10. 3. 2008 04:52

    Pani Lado, zdravi Lada. Kolik zemli davate na tuto davku masa??? Dekuji a zdravim z Japonska :-)