Autor:

Houskové knedlíky - pečené

Snadné
Ingredience
Houska z předešlého dne
pokrájená na kostičky
2 ks
Vejce 1 ks
Sůl
dle chuti
 
Mléko
cca
150 ml
Rozpuštěné máslo
(2 lžíce)
10 g
Hrubá mouka 40 g
Prášek do pečiva
necelá
1 lžička
Muškátový oříšek
mletý nebo květ - není nutný
1 špetka
Dále dle chuti můžeme přidat:
Petrželka
plocholistá nebo kudrnka, pažitka, libeček..., čerstvě nasekaná
1 lžíce
Česnek
čerstvý nebo sušený dle chuti
 
Pepř mletý
nebo paprika, drcený kmín...
 
Houskové knedlíky - pečené

Postup přípravy:

Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším.

Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k jakému jídlu budeme chtít knedlíky podávat (muškátový květ, bylinky, česnek...). Pak je zalijeme vlažným mlékem rozmíchaným se žloutkem a necháme nasáknout. Poté je pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva (není nutný), promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílku.
Knedlíkové těsto dáme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného kastrolku (15 cm) a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct dorůžova, cca 20 minut. Po vyklopení pokrájíme a podáváme.

Podáváme k dušenému zelí nebo řepě, pečenému masu, guláši, omáčkám...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Houskové knedlíky - pečené

Komentáře

  1. Libuše   04.09.2016 | 19:08 | reagovat | závadný

    Pečené knedlíky jsou u nás oblíbené, nejsou těžké na přípravu a podle mně se ani nedají zkazit. Můžu doporučit.

  2. Miroslava Dolínková   28.02.2016 | 8:22 | reagovat | závadný

    Dělala jsem je už několikrát a k pečenému masu jsou jako dělané a naše oblíbené.

  3. Jiřina Škorpová   04.09.2015 | 9:51 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem je včera a musím uznat, že pečené knedlíky jsou opravdu vynikající a nebyly naposledy. K pečeni a dušenému zelí naprostý ideál přílohy. Děkuji za recept.

  4. Mirka Lešková   13.07.2015 | 9:12 | reagovat | závadný

    Pečené knedlíky dělám taky, jen ve větším množství - 8 rohlíků a do bábovky. Máme je nejradši a k obědu je bábovka akorát.

    1. argentina   15.07.2015 | 23:08 | reagovat | závadný

      a v jakém množství dáváte ostatní suroviny, když z 8 rohlíků je toho na bábovku?

      1. Mirka   16.07.2015 | 21:53 | reagovat | závadný

        Asi 8 rohlíků 4 žloutky a 4 bílky, mouka 160 a tak dál. Líbí se mi to tak zkusim.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web