Smažené houskové knedlíky

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • houskový knedlík tenčí plátky zbylého knedlíku
    • vejce rozšlehaná s přidáním piva nebo mléka nebo minerálky podle zvyku
    • strouhanka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky knedlíku obalíme dvakrát v dvojobalu, tj. rozšlehaných vejcích a strouhance (nesolíme, nepoužíváme mouku), poprvé můžeme ve vejcích nechat trochu natáhnout. Potom osmažíme v rozehřátém oleji jako řízek nebo sýr a servírujeme na listu hlávkového salátu nebo se sterilovanou okurkou, s tatarkou, ďábelkou, kečupem, hořčicí nebo česnekovou omáčkou, ev. pokapeme citrónem.
2
Jednoduché a rychlé, když je hlad a není co...
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Elis
    Elis |

    6. 11. 2016 10:12

    Bobe jste ubožák. I za vás mohou komunisté?? Knedlíky takto připravené nám chutnají a čas od času je rodině připravují...

  • Sidi
    Sidi |

    19. 3. 2016 00:58

    Chtěl jsem napsat - přidat sýr a nemusí to být špatné.

  • Pavel
    Pavel |

    15. 7. 2015 13:06

    na to že je to taková hrůza a hnus jak se tu tvrdí já jsem teda spokojenej a až si tady přestanete hrát na gurmány a do žlabu budete mít tak hluboko jako nikdy tak si tyhle tragédie ještě rádi i přidáte čau borci

  • já
    |

    15. 3. 2015 13:06

    Ty seš sám otřesný! Neříkám že tohle není hnus, ale za tohle komunisti fakt nemůžou!!!

  • Karel
    Karel |

    25. 9. 2014 15:35

    hrůza...

  • Jana
    Jana |

    26. 8. 2014 13:39

    Recept jsem měla založený na zkoušku už hodně dlouho,ale taknějak nebyla příležitost.Až včera jsme si na knedlíkách pochutnali,a to hodně.Neměla jsem čas na velké vaření a tohle se mi koněčně hodilo k vyzkoušení.Máme rádi i knedlíky s vajíčkem,to je taky taková rychlovka.

  • Bob
    Bob |

    1. 1. 2014 10:44

    Jednim slovem....TRAGEDIE. Mel jsem za to,ze Ceska kuchyne se pomalu vzpamatovava z otresnych dob komunismu a diky popularizaci poradu o vareni se stava kvalitnejsi i mezi normalnimi lidmi. Pak ale shlednu podobny recept a je mi jasne,ze osveta bude trvat jeste hodne dlouho:-) Autora tohoto receptu bych z celeho srdce poprosil, aby nevaril anebo alespon nepublikoval podobne dekadentni "recepty" . Dekuji

  • jarouš
    jarouš |

    27. 6. 2011 20:47

    to jsi ty ;-) :-D

  • Karel
    Karel |

    19. 10. 2010 11:59

    bleeeeeeeee :-$

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 12:34

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    22. 3. 2010 11:33

    Vážně bych nevěřil,jak může být taková ,,volovina,, výborná.S rozetřeným česnekem,strouhaným sýrem...-luxus za pár minut a ani se nemusí obalovat 2x!(určitě tou ,,volovinou,, nechci nikoho urazit,tohle totiž potvrzuje pravidlo,že v jednoduchosti je krása:-) )Vyfotit jsem nestíhal,ale to určitě napravím...:-)Jiří