Autor:

Celerové hovězí s tymiánem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
, přední nebo kližka (dle chuti) , cca
500 g
Cibule 1 ks
Celer
pokrájený na hranolky
250 g
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření
kuličky
10 ks
Bobkový list 3 ks
Tymián
sušený
1/2 lžička
Olej  
Špek 20 g
Vývar
nebo bujon, cca
750 ml
Smetana ke šlehání 100 ml
Hladká mouka  
Celerové hovězí s tymiánem

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a dáme osmažit dozlatova na dosklovata osmaženou cibuli na oleji s pokrájeným špekem. Pak přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme za občasného promíchání a případného dolití vývaru doměkka.
Poté přidáme pokrájený celer, smetanu a vaříme do jeho změknutí. Dáme pozor, abychom celer nerozvařili. Nakonec dle potřeby zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a pár minut provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
Pokud podáváme dětem, odstraníme z omáčky kuličky nového koření a bobkové listy.

Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Na talíři můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Celerové hovězí s tymiánem

Komentáře

  1. Moravová   09.02.2017 | 19:52 | reagovat |

    Jídlo chuťově skvěle vyladěné, celer nebyl až tak dominantní, spíše ozvlášt%nující, takže spokojenost byla i u nezeleninové části rodiny. S chutí a radostí při blízké příležitosti recept zopakuji.

  2. Vituš   05.01.2017 | 8:09 | reagovat |

    Bylo to vynikající, děkuji za recept a dávám 1.

  3. Jan Dvorný   25.11.2016 | 17:05 | reagovat |

    Dnes jsem vařil podle místního receptu, jen jsem použil loupanou plec, kterou považuji z hovězího masa za nejchutnější. Byl to velmi vydařený pokrm.

  4. Romana Horáková   17.06.2016 | 6:24 | reagovat |

    Bylo to výborné hovězí, celer omáčku výborně doplnil a přitom nebyl přehnaně cítit. Skvěle ochucené. Určitě brzy zopakuji a doporučuji.

  5. Věra   16.01.2016 | 16:57 | reagovat |

    Výborné. Absolutní blaženost. :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web