Autor:

Celerové hovězí s tymiánem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
, přední nebo kližka (dle chuti) , cca
500 g
Cibule 1 ks
Celer
pokrájený na hranolky
250 g
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření
kuličky
10 ks
Bobkový list 3 ks
Tymián
sušený
1/2 lžička
Olej  
Špek 20 g
Vývar
nebo bujon, cca
750 ml
Smetana ke šlehání 100 ml
Hladká mouka  
Celerové hovězí s tymiánem

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a dáme osmažit dozlatova na dosklovata osmaženou cibuli na oleji s pokrájeným špekem. Pak přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme za občasného promíchání a případného dolití vývaru doměkka.
Poté přidáme pokrájený celer, smetanu a vaříme do jeho změknutí. Dáme pozor, abychom celer nerozvařili. Nakonec dle potřeby zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a pár minut provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
Pokud podáváme dětem, odstraníme z omáčky kuličky nového koření a bobkové listy.

Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Na talíři můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Celerové hovězí s tymiánem

Komentáře

  1. Jan Dvorný   25.11.2016 | 17:05 | reagovat | závadný

    Dnes jsem vařil podle místního receptu, jen jsem použil loupanou plec, kterou považuji z hovězího masa za nejchutnější. Byl to velmi vydařený pokrm.

  2. Romana Horáková   17.06.2016 | 6:24 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné hovězí, celer omáčku výborně doplnil a přitom nebyl přehnaně cítit. Skvěle ochucené. Určitě brzy zopakuji a doporučuji.

  3. Věra   16.01.2016 | 16:57 | reagovat | závadný

    Výborné. Absolutní blaženost. :-))

  4. Jacitka   11.10.2015 | 9:22 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné hovězí, děkuji za recept.

  5. Romana   11.01.2015 | 16:41 | reagovat | závadný

    Naprosto bez chyby, dokonalá chuť, kde nepřevládá jen celer. Výborné

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web