Celerové hovězí s tymiánem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso , přední nebo kližka (dle chuti) , cca
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g celer pokrájený na hranolky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • 0,5
      lžička tymián sušený
    • olej
    • 20
      g špek
    • 750
      ml vývar nebo bujon, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a dáme osmažit dozlatova na dosklovata osmaženou cibuli na oleji s pokrájeným špekem. Pak přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme za občasného promíchání a případného dolití vývaru doměkka.
2
Poté přidáme pokrájený celer, smetanu a vaříme do jeho změknutí. Dáme pozor, abychom celer nerozvařili. Nakonec dle potřeby zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a pár minut provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
3
Pokud podáváme dětem, odstraníme z omáčky kuličky nového koření a bobkové listy.
4
Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
5
Na talíři můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Moravová
    Moravová |

    9. 2. 2017 19:52

    Jídlo chuťově skvěle vyladěné, celer nebyl až tak dominantní, spíše ozvlášt%nující, takže spokojenost byla i u nezeleninové části rodiny. S chutí a radostí při blízké příležitosti recept zopakuji.

  • Vituš
    Vituš |

    5. 1. 2017 08:09

    Bylo to vynikající, děkuji za recept a dávám 1.

  • Jan Dvorný
    Jan Dvorný |

    25. 11. 2016 17:05

    Dnes jsem vařil podle místního receptu, jen jsem použil loupanou plec, kterou považuji z hovězího masa za nejchutnější. Byl to velmi vydařený pokrm.

  • Romana Horáková
    Romana Horáková |

    17. 6. 2016 06:24

    Bylo to výborné hovězí, celer omáčku výborně doplnil a přitom nebyl přehnaně cítit. Skvěle ochucené. Určitě brzy zopakuji a doporučuji.

  • Věra
    Věra |

    16. 1. 2016 16:57

    Výborné. Absolutní blaženost. :-))

  • Jacitka
    Jacitka |

    11. 10. 2015 09:22

    Bylo to výborné hovězí, děkuji za recept.

  • Romana
    Romana |

    11. 1. 2015 16:41

    Naprosto bez chyby, dokonalá chuť, kde nepřevládá jen celer. Výborné

  • Landovská
    Landovská |

    9. 7. 2014 19:26

    Výtečné, vřele doporučuji.

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 2. 2014 18:08

    ...asi tak, jako všichni tady ;-)

  • Naďa
    Naďa |

    31. 1. 2014 23:03

    Vynikající. Vy jste kuchař?