Houby ve vlastní šťávě

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • houby
    • sůl
    • olej Trochu (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby umyjeme, nakrájíme a dáme dusit do hrnce, přidáme trochu oleje, sůl (nepodléváme vodou). Po podušení naskládáme do skleniček (osvědčili se 3 dcl) a sterilujeme 1 hodinu, druhý den ještě jednou, ale stačí 30 minut.
Zařazení: Pokrmy Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    1. 10. 2013 14:13

    Děkuji za recept. Už jsem nevěděla, co mám z hřibů udělat, letos je jich opravdu hodně. K hřibům jsem ještě přidala drcený kmín a bobkový list a nové koření, výborné. Doporučuji nedávat sklenice úplně plné, hřiby při zavařování ještě nabydou.

  • Eva1
    Eva1 |

    9. 3. 2011 22:40

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Eva Zemanová
    Eva Zemanová |

    3. 10. 2007 10:57

    Ale rostou,byla jsem včera tj.2.10. a kdybych měla více košů tak sem v lese ještě ted.

  • bb
    bb |

    6. 9. 2007 07:47

    Zavařovat do okurkového nálevu je něco jiného, tam to konzervuje ocet, příp.chemie. Doporučuji dobu sterilace dodržet a uložit v chladu. Když se to zkazí, je škoda spousty práce. Stařičké tradiční postupy dodržujte, jinak raději mražte.

  • Jarča
    Jarča |

    3. 9. 2007 12:58

    Zavařovat 15 min. v nálevu opravdu stačí.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 9. 2007 18:28

    tak to já jsem je nakládala do okurkového nálevu,a zavářela jsem je 15 min uplně to stačí.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 8. 2007 15:24

    Okolo Vimperka jsme jich včera našly plné koše, právě zavařuju.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 8. 2007 08:42

    Na Šumavě okolo Volar jich roste spousty.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    22. 8. 2007 11:58

    Ale rostou, třeba na Vysočině, akorát musíte vědět, kde hledat :-))

  • Houba
    Houba |

    22. 8. 2007 11:32

    Nerostou

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2007 11:00

    Rostou?