Žampiony plněné játry

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g žampiony cca
    • 250
      g kuřecí játra
    • 1
      cibule
    • rostlinný olej trochu
    • 100
      g sýr
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      g mandle
    • máslo na papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jednu porci vyjdou 2 větší nebo 3 menší žampiony. Vykroutíme nožičky žampionů, na trošce oleje osmahneme cibuli, nakrájemnou na jemno. Přidáme játra, rozkrájená na menší kousky a podusíme cca 10 minut. Přidáme rozkrájené nožky a hmotu ochutíme česnekem. Do hotové přidáme mandle, nakrájené na "jehličky".
2
Do pekáčku položíme pečící papír a potřeme ho máslem. Rozložíme kloboučky žampionů jako mističky a do každé dáme trochu játrové hmoty. Dáme na cca 15 minut zapéci do trouby vyhřáté na 150 °C. Po prvních 10 minutách posypeme kloboučky nahrubo postrouhaným sýrem (nebo poklademe plátky sýra) a dopečeme.
3
Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • šarka
    šarka |

    14. 12. 2015 11:45

    dneska je delam <3

  • Pája S
    Pája S |

    11. 10. 2010 00:40

    Simi,nádhera.V zimě vyzkouším,protože zrovna teď ,po tom hhoubovém maratonu , nemůžu houby ani vidět. :-)