Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • čerstvé žampiony
    • sekaná šlehaná (polotovar) vepřová nebo drůbeží
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • olej
  • Dále dle chuti
    • jarní cibulka
    • česnek
    • tvrdý sýr Gouda, uzený...
    • trvanlivý salám (vysočina, poličan...) nebo šunkový...
    • pepř mletý nebo jiné koření či bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Středně velké až větší hlavičky žampionů očistíme a opatrně vykroutíme nebo vyřízneme nožičky z kloboučků. Nožičky pokrájíme nadrobno a dáme do misky, přidáme šlehanou sekanou (vepřovou či krůtí...), drobně nasekanou cibulku (klidně i s natí), koření... Vše dobře promícháme a kloboučky směsí naplníme. Směs zakryjeme plátkem libovolné uzeniny nebo plátkem sýra a takto připravené žampiony obalíme v mouce, vejcích a strouhance.
2
Žampiony pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova (na pomaštěném plechu je pokapeme olejem) nebo je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo jako teplou či vychladlou chuťovku s pečivem.
4
Šlehanou sekanou (polotovar) nejradši používám čerstvou z Globusu. Sekanou můžeme vyměnit za vinnou klobásu vymačkanou ze střívka.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.