Autor:

Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou

Snadné
Množství dle počtu strávníků
Čerstvé žampiony  
Sekaná
šlehaná (polotovar) vepřová nebo drůbeží
 
Hladká mouka  
Rozšlehané vejce  
Strouhanka  
Olej  
Dále dle chuti
Jarní cibulka  
Česnek  
Tvrdý sýr
Gouda, uzený...
 
Trvanlivý salám
(vysočina, poličan...) nebo šunkový...
 
Pepř mletý
nebo jiné koření či bylinky
 
Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou

Postup přípravy:

Středně velké až větší hlavičky žampionů očistíme a opatrně vykroutíme nebo vyřízneme nožičky z kloboučků. Nožičky pokrájíme nadrobno a dáme do misky, přidáme šlehanou sekanou (vepřovou či krůtí...), drobně nasekanou cibulku (klidně i s natí), koření... Vše dobře promícháme a kloboučky směsí naplníme. Směs zakryjeme plátkem libovolné uzeniny nebo plátkem sýra a takto připravené žampiony obalíme v mouce, vejcích a strouhance.

Žampiony pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova (na pomaštěném plechu je pokapeme olejem) nebo je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo jako teplou či vychladlou chuťovku s pečivem.

Šlehanou sekanou (polotovar) nejradši používám čerstvou z Globusu. Sekanou můžeme vyměnit za vinnou klobásu vymačkanou ze střívka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web