Těstoviny s čekankou

Hodnocení:

Moje:

20 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny kratke, nejlepe spiraly; mnozstvi pro 2 osoby
    • 150
      g čekanka - červená 100-150 g (pulka hlavky)
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • fenyklová semínka pul lzicky
    • 100
      ml bílé víno cca
    • máslo
    • panenský olivový olej
    • strouhaný parmazán
    • mascarpone nemusi byt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čekanku nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kolečka, řapík celeru nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a lžičku másla, přidáme šalotku a celer. Chvíli restujeme, poté přidáme čekanku a fenyklová semínka, osolíme, promícháme a ještě chvíli vše restujeme na mirném plameni. Přilejeme víno, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 10 minut.
2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu. Když mají náležitou tvrdost slijeme, neproplachujeme a rovnou přidáme k čekance. Vše promícháme na prudkém plameni a ihned podáváme. Každou porci posypeme parmezánem. Celkový výsledek (ne každému chutná nahořklá chuť čekanky) můžeme zjemnit přidáním cca 2 lžic mascarpone ve fázi míchání těstovin s čekankou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.