Autor:

Fish & chips

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Na rybu:
Treska
(filety)
800 g
Hladká mouka 250 g
Vejce 1 ks
Voda
nebo vychlazené černé pivo
300 ml
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Olej
na smažení
 
Jablečný ocet
na dochucení
 
Na brambory:
Brambory 1 kg
Sůl
na dochucení
 
Olej
na smažení
 
Fish & chips

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Rybí

Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak ušlehejte řidší těstíčko. Kousky ryby osolte, opepřete, obalte v těstíčku a smažte asi 6 až 8 minut v hluboké pánvi dozlatova.

Brambory očistěte a oloupejte. Každou poté nakrájejte podélně na 6 až 8 dílků. Smažte v hluboké pánvi dozlatova, až začnou okraje hnědnout.

Rybu a brambory podávejte dohromady, dochuťte (mořskou) solí a zakápněte jablečným octem, který dodá celé kombinaci patřičný švih a charakter.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bramborový salát 3x jinak: Klasický, s chilli nebo s avokádem Články z

Komentáře k receptu: Fish & chips

Komentáře

  1. Petr   31.07.2013 | 22:05 | reagovat |

    Na kolik stupňů u ryby a na kolik stupňů u brambor má být olej rozpálen?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web