Fish & chips

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na rybu:
    • 800
      g treska (filety)
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 300
      ml voda nebo vychlazené černé pivo
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • olej na smažení
    • jablečný ocet na dochucení
  • Na brambory:
    • 1
      kg brambory
    • sůl na dochucení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak ušlehejte řidší těstíčko. Kousky ryby osolte, opepřete, obalte v těstíčku a smažte asi 6 až 8 minut v hluboké pánvi dozlatova.
2
Brambory očistěte a oloupejte. Každou poté nakrájejte podélně na 6 až 8 dílků. Smažte v hluboké pánvi dozlatova, až začnou okraje hnědnout.
3
Rybu a brambory podávejte dohromady, dochuťte (mořskou) solí a zakápněte jablečným octem, který dodá celé kombinaci patřičný švih a charakter.
Zařazení: Maso Pokrmy Z brambor Rybí

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    31. 7. 2013 22:05

    Na kolik stupňů u ryby a na kolik stupňů u brambor má být olej rozpálen?