Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Střední
Ingredience
Těstoviny
Celozrnné (penne, špagety, co máte rádi)
 
Zakysaná smetana 1 balíček
Brokolice 1 ks
Rajčata 2 ks
Chilli papričky 2 ks
Cibule 1 ks
Česnek 4 stroužek
Sýr
(Ideálně parmazán, ale jakýkoliv sýr na strouhání může být - třeba niva)
 
Bazalka
Čerstvá nebo petrželová nať
 
Olivový olej  
Mořská sůl  
Pepř mletý  
Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Nakrájíme cibuli, chilli, česnek a rajčata na drobno. Nastrouháme sýr na hrubo (parmazán škrabkou na brambory) a natrháme bylinky. Dáme vařit těstoviny do vařící osolené vody. (Olej nedáváme, ale raději hodně vody). Brokolici namočíme na maximálně 2 minuty k těstovinám, jen aby lehce změkla a ztmavla.

Kdyby byla moc velká a stonek tuhý, raději ji rozkrojíme na půl ještě před namočením do vody. Brokolici napíchneme na vidličku (abychom se nepopálili) a ještě horkou rozkrájíme na kousky. Měla by stále držet tvar a nebýt na kaši. Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, pak přidáme chilli papričky a česnek. Dále následuje brokolice a rajčata.

Vše lehce promícháme se zakysanou smetanou a prohřejeme. Ochutíme mořskou solí a čerstvě pomletým pepřem. Ještě na pánvi přidáme strouhaný sýr a čerstvé bylinky.

Podáváme s těstovinami (a vychlazeným bílým vínem).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
3+
3.2 5 5 1
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Komentáře

  1. Monika   04.05.2012 | 19:16 | reagovat |

    černáluno - já myslím, že každej dá toho sýra podle chuti. Trochu nechápu tebe ;-) :-P

    1. ČernáLuna   15.05.2012 | 9:33 | reagovat |

      Sýr se dá dobře dát podle chuti, když se přidává na konec, ne když ho tam máš nasypat v půlce receptu.

  2. ČernáLuna   22.03.2012 | 22:11 | reagovat |

    Trochu nechápu autory receptů, kteří u některých surovin napíší množství a u některých ne. Docela špatně se mi při nákupu množství té nivy odhadovalo (nakonec jsem jí teda vzala zbytečně moc). Nicméně recept dobrý, taková jídla máme rádi. Chilli papričky tomu daly šmrnc :). Jinak používala jsem teda nivu, parmezán mi přišel dost drahý na to, aby skončil jako omáčka :)

  3. Anonymous   18.02.2011 | 22:18 | reagovat |

    mnam

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web