Houskový knedlík z domácí pekárny

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 20
      g rozpuštěné máslo
    • 1
      ks vejce
    • 400
      g hrubá mouka
    • 10
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks houska nakrájená na kostičky a osmažená na másle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
- všechny suroviny mimo houskových kostiček vložíme do pekárny (nejdříve tekuté ingredience, dále ostatní) a zapneme program "Těsto"
2
\\
3
- zpočátku sledujeme hnětení a v případě, že se těsto lepí, lehce zasypeme hrubou moukou (1 lžíce)
4
- po zaznění zvukového signálu přidáme do těsta smažené houskové kostičky a necháme pekárnu zpracovat těsto (cca 1,15 hod.)
5
- vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě zhruba stejné poloviny, z kterých vytvarujeme šišky - knedlíky
6
- knedlíky necháme ještě pod ubrouskem kynout a zatím si dáme vařit vodu na knedlíky, kterou lehce osolíme
7
- knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 25 minut
8
- hotové knedlíky vyjmeme, propícháme vidličkou a necháme témeř vychladnout
9
- hotový knedlík lehce potřeme rostl. olejem
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.