Plovdivské po mém

Hodnocení:

Moje:

80 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      ks cibule
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • sůl podle chuti
    • 2
      lžička cukr
    • citronová šťáva podle chuti
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit. Poté přidáme menší kostky vepřové plece či krkovice a z obou stran osmahneme. Posypeme dvěma lžičkami sladké papriky a ještě lehce zasmažíme. Podlijeme vodou (asi 1,5 l), vmícháme rajský protlak a osolíme. V této fázi si jdeme nejlépe sednout ke kávě a časopisu :-), maso se musí dobře uvařit (40 minut až hodinka, podle toho, co použijeme).
2
Když je maso měkké, můžeme ještě trošku dolít vodou, přidáme hrášek*, dosolíme, mírně (!) osladíme a přikápneme citronku. Pokud už nám omáčka chuťově sedí, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Poté necháme ještě 5–10 minut vařit, aby se ztratila chuť mouky.
3
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
4
*Hrášek je u tohoto jídla obvykle součástí přílohy, tedy rýže. Já ho dávám do omáčky a myslím, že se tím vůbec nic nezkazí. Pro mě výborná nenáročná věc, po které vždycky zůstanou prázdné talíře :-). Dobrou chuť.
Zařazení: Maso Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.