Mramorová bábovka II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Onara1997

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová šťáva popřípadě kůra
    • mléko trochu
    • 3
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu. Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy nalijeme asi 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy.
2
Pečeme přibližně při 170°C asi 45 minut (záleží na typu trouby a formy).
3
Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka upečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce ´´vydechnout´´ a hned vyklopíme.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sylvie1
    Sylvie1 |

    22. 3. 2017 15:04

    První, která se mi povedla vyklopit ze silikonové formy bez újmy :-D

  • 11marcela
    11marcela |

    14. 8. 2014 20:37

    Bábovka je vynikající, lepší jsem snad nejedla.

  • k
    k |

    17. 2. 2011 20:49

    :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\