Autor:

Mramorová bábovka II.

Snadné
Ingredience
Máslo 200 g
Cukr krupice 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 4 ks
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Citronová šťáva
popřípadě kůra
 
Mléko
trochu
 
Kakao 3 lžíce
Mramorová bábovka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Změklé máslo rozšleháme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu. Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy nalijeme asi 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy.
Pečeme přibližně při 170°C asi 45 minut (záleží na typu trouby a formy).

Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka upečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce ´´vydechnout´´ a hned vyklopíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
12 triků, aby se cukroví povedlo Články z

Komentáře k receptu: Mramorová bábovka II.

Komentáře

  1. 11marcela   14.08.2014 | 20:37 | reagovat |

    Bábovka je vynikající, lepší jsem snad nejedla.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web