Autor:

Třešňový džem s rybízem

Střední
Ingredience
Třešně 1 kg
Rybíz 500 g
Cukr 600 g
Pektogel 1 balíček
Kyselina citronová
1/2 lžičky
 
Sorban  

Postup přípravy:

Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za stálého míchání povaříme. Pak přidáme cukr promíchaný s Pektogelem 2 i s kyselinou citronovou. Znovu 5 minut povaříme. Nakonec přidáme špetku Sorbanu a asi 2 minuty ještě povaříme.

Džem plníme do připravených čistých sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme obrácením. Po vychladnutí je obrátíme zpět a uložíme do chladu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Třešňový džem s rybízem

Komentáře

  1. Airan   09.06.2006 | 13:42 | reagovat |

    Mila Verko, uz se nemuzu dockat az to dozraje. Doufam, ze bude tak dobry jako ten z bezinek a jablek - boruvkovy uz ani delat nebudu, je skoda boruvek kdyz ten bezinkovy je tak bezvadny zatupce:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web