Autor:

Třešňový džem s rybízem

Střední
Ingredience
Třešně 1 kg
Rybíz 500 g
Cukr 600 g
Pektogel 1 balíček
Kyselina citronová
1/2 lžičky
 
Sorban  

Postup přípravy:

Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za stálého míchání povaříme. Pak přidáme cukr promíchaný s Pektogelem 2 i s kyselinou citronovou. Znovu 5 minut povaříme. Nakonec přidáme špetku Sorbanu a asi 2 minuty ještě povaříme.

Džem plníme do připravených čistých sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme obrácením. Po vychladnutí je obrátíme zpět a uložíme do chladu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Třešňový džem s rybízem

Komentáře

  1. Airan   09.06.2006 | 13:42 | reagovat | závadný

    Mila Verko, uz se nemuzu dockat az to dozraje. Doufam, ze bude tak dobry jako ten z bezinek a jablek - boruvkovy uz ani delat nebudu, je skoda boruvek kdyz ten bezinkovy je tak bezvadny zatupce:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web