Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře - naporcované nebo kuřecí stehna...
    • sůl
    • 800
      g patizony - oloupaný, vydlabaný, pokrájený - cca
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks česnek - dle chuti, klidně celá palice
    • koření na kuře dle chuti
    • 40
      g máslo cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu vody nebo vývaru (50 ml) a patizonové kostky osolíme. Na ně pak naskládáme porce osoleného a okořeněného kuřete, plátky másla a zaklopíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 40-45 minut, pak odklopíme, kuře přelijeme výpekem, případně podlijeme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarmila
    Jarmila |

    25. 8. 2016 15:39

    Tak jsem dnes zkusila. Patyzon dostal príma příchuť a chutnalo nám. Děkuji.

  • Andrea
    Andrea |

    28. 8. 2015 21:53

    Dostali jsme dva patizony a nevěděla jsem co s nima a tak jeden skončil pod kuřetem. Bylo to výborné.